škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

2017 ÖTV düzenlemesi onaylandı!

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı airdriver

• Acemi Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
Öncelikle mesajıma oha diye başlıyorum. Eğer bu haber doğruysa araç fiyatları aşağıdaki gibi güncellenmiş.

- motor hacmi 1.6 lt. altında fiyatı 55bin altında ise ötv %45
- motor hacmi 1.6 lt. altında fiyatı 55bin üzerinde ise ötv %74
- motor hacmi 1.6 lt. - 2.0lt. arasında fiyatı 160bin altında ise ötv %90
- motor hacmi 1.6 lt. - 2.0 lt. arasında fiyatı 160bin üzerinde ise ötv %120
- motor hacmi 2.0 lt. üzerinde fiyatı 200bin altında ise ötv %145
- motor hacmi 2.0 lt. üzerinde fiyatı 200bin üzerinde ise ötv%168
- tüm hafif ticari araçlarda ötv oranı %5 daha zamlanıyor..

https://www.otopark.com/2016/11/2017-otv-duzenlemesi-onaylandi/

Kabataslak bir hesap yaptım 5 ay önce aldığım araca 1 ocak 2017 itibariyle 20000 küsür zam geliyor. Şaka gibi

Çevrimdışı Leventce

• Acemi Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
Merhaba octavia araclara vuruyormu acaba haberde otv siz kdv siz hali ile.55 tl yi asanlar diyor dogru anliyorum degilmi .. acaba octavianin vergisiz halinde ne kadar..

Çevrimdışı airdriver

• Acemi Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
Şu anda 1.6 ve altında olup satış fiyatı 94100 tl yi geçen araçlar zamdan etkileniyor görünüyor. Araç bedelini 55000 alıp ötv ve kdv ekleyince bu rakam çıkıyor ortaya.

Çevrimdışı Leventce

• Acemi Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
2015 model dsg elegance. Dizel.aracim var satmayi dusunuyordum yani ocak 2017 den sonra satsam daha iyi daha yuksekden satabilecegim demektir oyle ise.. full paket su an 96 gozukuyor skoda sitesinde vergisiz hali 66 bin lira yani ocak 2017 den sonra 115 bin tl olacak

Çevrimdışı airdriver

• Acemi Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
Full paketin vergisiz hali şu anda 56200 civarı olması lazım, 66000 olsaydı satış fiyatı 113000 olurdu. hesaplamada önce %45 ötv, daha sonra ötv li fiyata %18 kdv ekleniyor.

Çevrimdışı Leventce

• Acemi Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
Nette hesaplama motoru gibi birsey vardi o hesapladi 56 dediğiniz gibi yani yetiyor ekstra vergiye :)yeni alacaklara kotu olanlara iyi haber gulelimmi aglayalimmi bilemedim

Çevrimdışı ailotana

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Ben hep 50 bin liralık araç alıyorum beni etkilemiyor desem bu duruma uyar mı? :P Şaka maka üreten adamlardan daha çok para kazanıyor devlet. Niye araba üretmeye uğraşsınlar ki bu durumda?

Çevrimdışı neehot

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Bu da demektirki yeni Octavia full paketten 1-2 aksesuar çıkarılacak net fiyatı 55bin altına çekilecek.

Çevrimdışı Engin E

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Mantıklı bir uygulama gibi...sadece motor hacmi kıstası hiç adil değildi,
Mesela dacianın 1,6 sı ile BMW nin 1,6 sının vergilerinin aynı olması komikti, gidermişler...

MTV'de de bu hatanın giderilmesi lazım.
Dünyalılardan tiskiniyorum.(G.O.R.A.)

Çevrimdışı engin_z_engin

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: Engin E.;595880
Mantıklı bir uygulama gibi...sadece motor hacmi kıstası hiç adil değildi,
Mesela dacianın 1,6 sı ile BMW nin 1,6 sının vergilerinin aynı olması komikti, gidermişler...

MTV'de de bu hatanın giderilmesi lazım.

Ne hata gidermesi be kardeşim, devlet resmen milleti nasıl soyacağını şaşırmış Madem lüks araçlar daha fazla vergi ödesin deniyor, o halde fiyatı düşük araçların vergisi neden düşürülmedi. Misal net fiyatı 30bin tl nin altında olan araçların ötv si %20 ye düşürülseydi.

Çevrimdışı Engin E

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
İyi de, devletin amacı vatandaşın arabaya binmesi, binmemesi değil ki...amaç devlet gelirlerini yükseltmek, yapılan da bu...
Milleti soymak ne demek?Vergi verince soyulmuş mu oluyorsunuz??

Çevrimdışı Nurullah55

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: Engin E.;595904
İyi de, devletin amacı vatandaşın arabaya binmesi, binmemesi değil ki...amaç devlet gelirlerini yükseltmek, yapılan da bu...

Vergi almak başka. Bu yapılan vergi almak değil. Dünyanın hiç bir ülkesinde verginin vergisi alınmaz. Ve ayrıca madem dünya liderleri arasında bir gücümüz var neden bu derece topluma vergi dayatması yapılıyor. Bir devlet vergilerle ayakta kalmaz. Kurduğu fabrika ve üretim ile ihracat ile büyür. Önce Ötv ekleyip sonra ötv nin kdv sini eklemek. Sonrada bunların tekrar vergisini alıyorlar. Malesef uygulanan sistem sadece vatandaşın kazandığını eline almak. Vatandaşın daha fazla kazanmasına engel oluyor. Kendisi fabrika kurmuyorsa bu vergilerle büyümek isteyen yatırımcı büyüyemez.

Çevrimdışı engin_z_engin

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: Engin E.;595904

Alacağın aracın bedelinden daha fazlasını devlete veriyorsam, bunun adı vergi de olsa, haraçta olsa bu soyulmaktır. Fakirden alıp zengine vermektir.
Fakir araç almak için çalışıp didinecek, daha fazla kredi kredi kullanıp, daha fazla kredi faizi ödeyecek bankaya, zengin bankaya yatırdığı parasının faizini hiç çalışmadan alacak. Fakirin emeği zenginin cebine işte bu şekilde giriyor. Devlette buna aracılık ediyor.

Çevrimdışı Engin E

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: Nurullah55;595917
Vergi almak başka. Bu yapılan vergi almak değil. Dünyanın hiç bir ülkesinde verginin vergisi alınmaz. Ve ayrıca madem dünya liderleri arasında bir gücümüz var neden bu derece topluma vergi dayatması yapılıyor. Bir devlet vergilerle ayakta kalmaz. Kurduğu fabrika ve üretim ile ihracat ile büyür. Önce Ötv ekleyip sonra ötv nin kdv sini eklemek. Sonrada bunların tekrar vergisini alıyorlar. Malesef uygulanan sistem sadece vatandaşın kazandığını eline almak. Vatandaşın daha fazla kazanmasına engel oluyor. Kendisi fabrika kurmuyorsa bu vergilerle büyümek isteyen yatırımcı büyüyemez.

''Bu yapılan vergi almak değil'' derken?? Vergi mevzuatı belli, alabildiklerine göre olabiliyor demek...Başka ülkeler başka, burası başka...devamlı başka ükleri örnek vererek uygulamayı değiştirebilme durumu da yok.
Ülkemizde hali hazırda ağır sanayi, üretim girdisi gibi şeyler yoksa, devlet, gelirleri arttıracak her konuyu ön plana alır,  hoşuna gitmese de buna uymak durumundasın.

Alıntı yapılan: engin_z_engin;595918
Alacağın aracın bedelinden daha fazlasını devlete veriyorsam, bunun adı vergi de olsa, haraçta olsa bu soyulmaktır. Fakirden alıp zengine vermektir.
Fakir araç almak için çalışıp didinecek, daha fazla kredi kredi kullanıp, daha fazla kredi faizi ödeyecek bankaya, zengin bankaya yatırdığı parasının faizini hiç çalışmadan alacak. Fakirin emeği zenginin cebine işte bu şekilde giriyor. Devlette buna aracılık ediyor.

Fakirin arabayla işi ne?
adı üstünde, fakir...Çocuğuna alacağını almayıp, karısına alacağını almayıp, araba sevdasına evinie giren parayı arabaya yatırıyorsa yere batsın daha iyi...
Haa, durumu olan da bu arabayı alabiliyorsa, ceremesi de bu tabii...
Çok şükür mesleğim, işim, maaşım iyi, 100 binlik araba alabilecek durumum da var ama 25 binlik 2008 fabia kullanıyorum,
oturduğum apartmanın 3 çocuklu kapıcısının çocuklarının ne PC si, ne akıllı telefonu, ne de PS leri var...Çocuğumun bu gibi eşyalarını görmesinler de nefisleri geçmesin diye ben kıvranıyorum...
Ama adamın arabası  audi a3 fiyatını da siz tahmin edin, 2013 falan...
hafta sonları kapının önünde saatlerce arabasını yıkıyor...
Verebileceğim tek örnek de bu değil...

Çevrimdışı DuMaN38

• Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: Engin E.;595927
''Bu yapılan vergi almak değil'' derken?? Vergi mevzuatı belli, alabildiklerine göre olabiliyor demek...Başka ülkeler başka, burası başka...devamlı başka ükleri örnek vererek uygulamayı değiştirebilme durumu da yok.
Ülkemizde hali hazırda ağır sanayi, üretim girdisi gibi şeyler yoksa, devlet, gelirleri arttıracak her konuyu ön plana alır,  hoşuna gitmese de buna uymak durumundasın.

Fakirin arabayla işi ne?
adı üstünde, fakir...Çocuğuna alacağını almayıp, karısına alacağını almayıp, araba sevdasına evinie giren parayı arabaya yatırıyorsa yere batsın daha iyi...
Haa, durumu olan da bu arabayı alabiliyorsa, ceremesi de bu tabii...
Çok şükür mesleğim, işim, maaşım iyi, 100 binlik araba alabilecek durumum da var ama 25 binlik 2008 fabia kullanıyorum,
oturduğum apartmanın 3 çocuklu kapıcısının çocuklarının ne PC si, ne akıllı telefonu, ne de PS leri var...Çocuğumun bu gibi eşyalarını görmesinler de nefisleri geçmesin diye ben kıvranıyorum...
Ama adamın arabası  audi a3 fiyatını da siz tahmin edin, 2013 falan...
hafta sonları kapının önünde saatlerce arabasını yıkıyor...
Verebileceğim tek örnek de bu değil...

Abi biz yanlış mesleği seçmişiz. Bizim Görevlide 1.4 t Cruze var. sitede 2 dairesi var ikiside kirada. kendi kapıcı dairesinde oturuyor.Binanın en saygın kişisi kendisi :D hep diyorum okumakta para yok.

Bu arada ötv değişikliği ile ilgili iki kelam edeyim;
-mevcut ÖTV sistemi gerçekten çok adaletsizdi ve değişmesi gerekiyordu (yeni oranlar tam belli olsun o zaman ona göre bir yorum yaparım)

-ÜRETİM ŞART, aksi halde üreten ülkelerin kölesi olmaya ve halkın tepesine binmeye devam edilir.