@Eray Güler
Yeni aracınız da lastiğiniz de hayırlı olsun. Mevcut piyasa koşullarında güzel tercihler yaptığınız kanaatindeyim.
hocam clio aldık şutlamazsın değil mi bizi
arabadan öte güzel sohbetler için buradayım
Yeni aldığım octavia aracımın ölçüleri 205/55/16 önceki aracım dan(Grande punto) kalan kis lastiklerin 195/55/16 sorum bu lastikler octiye olurmu. Olmazsa nedenlerini soylermisiniz.
SM-G930F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
eski lastikleriniz olur hocam. %1.7 lik sapma mevcut. ancak ve ancak %3 lük sapmaların üzerinde önerilmiyor. aksine hiç lastiğiniz olmasa ve şu an sorsaydınız size elinizdeki kışlık lastiğin ölçüsünü önerirdim. zira taban genişliği kışın daha ince olmalı, bu sayede lastiğinizin yere basan kısmındaki birim noktaya düşen ağırlığı artacak ve kar üzerinde daha fazla basınç=daha çok tutunma anlamına gelecektir. elinizdeki kışlık lastiklerin üretim tarihi 4 yıldan eski değilse ve diş derinliği de yeterli ise (bence min. 4 mm.) gözünüz kapalı taktırabilirsiniz.
Not: lastiğinizin üzerinde üretim tarihi oval bir kabartma içerisinde 4 hane olarak yazar. bu 4 hanenin ilk 2 hanesi üretildiği haftayı, kalan 2 hanesi de üretim yılını gösterir.(4215) gibi bir rakam göreceksiniz. 2015 in 42. haftasında üretildi anlamındadır. Güvenli sürüşler dilerim.