0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Her yerde kar yağıyor lastikleri test eden zorlayan
Bende bugün Continental Ts860 aldım 185/60/15 ebatı için. (860 TL montaj dahil)Fakat tek anlamadığım nokta bunun 2 modeli oluşu. Biri 84T (benim aldığım) diğeri ise 88T (XL olarak geçiyor) aradaki fark nedir? 88T daha az yaktı tüketimi olmasına rağmen daha uygun fiyat (arada 15 lira fark var lastik başına) ama 84T daha fazla yakıt tüketimi olmasına rağmen daha pahalı ve bize önerilen lastik.Aradaki farkı bileniniz var mı acaba?
Bahsettiğiniz lastikler arasında azami yük sınırı farkı var, 84 olan için lastik başına azami yük 500 kg, 88 olanda ise 560 kg. XL de ekstra yük anlamına gelir.
Bilgi için teşekkürler. Benim anlamadığım husus 88T olan hem azami yük daha fazla hem yakıt tüketimi daha az hem de daha ucuz. İlginç geldi açıkçası.88T olan daha pahalı olması gerekmez mi? Konuya biraz fransızım mazur görün
nokıan wr d4
Bugün ankarada test etme fırsatım oldu çok iyi lastik ya 1 parça kar kalmıyor üstünde hepsini tahliye ediyor hemen. Hacettepenin yokuşunu çıktım sorunsuz şekilde 15-20 cm kadar kar vardı yol gözükmüyordu.
Bugune kadar petlas dışında lastik almadım bu sene yine petlas snowmaster aldim 185 60 15. Gayet memnunum. Kalite farkı vardır elbet fakat fiyat kalite olarak bakıldığında çok kaybım yok diye düşünüyorum. Araç yabancı bari lastikte Ülkem kazansın fikrindeyim.SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
2. kış oldu kullanıyorum olumsuz hiçbir deneyimim olmadı. genelde trabzon-erzincan-iliç-kemaliye erzurum-sivas arası yollarda seyqhat ediyorum her türlü yol koşullarında test etme şansım oldu ..ya bu lastik bir harika yada hepsi aynı başka kış lastiği kullanmadığım için diğerlerini bilmiyorum.