Yerinden tam emin değilim ama ekran içinde araç ayarları veya sistem ayarlarında olabilir "otomatik kilitle" diye bi seçenek var normalde ticksiz geliyor onu denediniz mi hiç? Bu arada ben denemedim bildiğimden yazmıyorum yani
Konuyla alakasız ama yeni konu açmaya değmez.Bir keresinde biraz uzaktayken kapıları açmıştım yanımda bir arkadaşım vardı onla sohbete daldık 1 dk sonra kapılar kitlenmişti tekrar açmıştım hoşuma gitmişti. Sonra bir iki kez daha denedim yakındamıyım diyemi anlamadım kitleme olmamıştı.Bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.
Aracın kapılarını açıp, bir süre hiç bir kapı veya bagaj kapağını açmaz saniz, kapıları geri kilitlenir.
Bu özellik tüm araç markalarinda var.
Arabayı çalışır vaziyetteyken yanından ayrılmak, calışan bir makinayı tamamen kontrolsüz bırakmak demek. Bu da çok doğru değil, düşününce bir sürü senaryo çıkabilir. Sanırım araba üreticileri bu durumlar için sorumluluk almak istememiş.
Bu tarz özellik sonradan takılabilir. Çok ihtiyacınız varsa, uzaktan çalıştırma taktirabilir siniz, gerçi aracı neden çalışır vaziyette bırakmak istediğinizi de paylaşma diniz.