Sevindim çalıştığına . Android Auto biraz ilkel kalıyor kanımca. Diğer Mirrorlink ve Smartlink'i denemek istiyorum forumda okudum biraz çalışmadığı ile ilgili fakat kendim denemeden olmaz . Netten sipariş ettiğim kablo gelince yine rapor ederim buraya.
Smartlink zaten genel olarak bu sistemin adı. Yani, Mirrorlink + Android Auto/Apple Car Play.
Siz Android Auto biraz ilkel kalıyor bence demişsiniz. Tabi, sizin düşünceniz ancak benim Mirrorlink'ten anladığım hiç oturmamış, hemen hemen hiçbir uyumlu programın çalışmadığı ya da ücretli olduğu, araç kullanırken kullanmaya hiç müsait olmayan ekranı karmakarışık hâle getiren bir sistem. Telefonun ekranını bolero'ya yansıtıyor güzel hoş da, direkt yansıttığında bolero ekran kullanılamaz oluyor karman çorman oluyor.
bence, Android Auto bu işte bir devrim. beş ana ve basit menü altında aracı sürerken ihtiyacınız olabilecek her şeyi sunuyor. "Okay, google" deyince bile cevap veriyor yeni güncelleme sayesinde. Daha eklenebilecek bir sürü şey var aslında amma güncellemelerle geliyor yavaş yavaş. Ancak bu haliyle bile çok kullanışlı.
Klasik Skoda'nın bluetooth bağlantısından en büyük farkı ise birincisi elbetteki google maps'le beraber harita geliyor olması. Ancak daha ziyade google'ın konuşma fonksiyonu sayesinde .... falancayı ara deyince direk araması. Ya da sms'e ilaveten bir whatsapp, telegram mesajı geldiğinde onu size okuması. Ya da mesaj yaz diyerek araba sürerken konuşarak sms yazabilmeniz. oldukça da iyi ses algılaması filan.