Arkadaslar merhaba,
Bir kac marka model arac arasindan yaptigim degerlendirmemde ortaya Octavia nin bana uygun olabilecegi gercegi cikti.
Cok kisa vadede 2015-2016 model bir Octavia 1.6 tdi DSG Style almak niyetindeyim.
Aklima takilan bir soru var, muhtemelen sizler yardimci olabilirsiniz.
Otopark.com testinde ve hatta bir kac baska incelemede de Octavia A7 ler de izolasyon problemi oldugu, ruzgar ve yol sesini asiri dereede iceri yansitttigina dair degerlendirmeler okudum. Acikcasi cok anlam veremedim lakin Octavia genel yapisi itibariyle konfor odakli ve yumusak bir arac olmasi gerekiyor diye dusundum.
Takip eden gunlerde ozellikle ilk gelen A7 ler de bu tip sorunlar ile karsilasildigini ancak daha sonra gelen araclarda sorunun duzeltildigini okudum. Hatta konu sanirim bu forumday di ... Bu asamada yine ozellikle 2015 modellerin ağırlıklarının degistigi, aracın daha agir olarak geldigine dair yorumlar okumustum.
Sorum bunun gercek olup olmadigi ve eger gercekse ozellikle bu konuda (yol, ruzgar sesi) bir iyilesmenin soz konusu olup olmadigi.
Ben internette biraz arastirdim lakin bu agirlik artisinin nedenini veya 2015 ve sonrasi modellerde ozellikle yalitim noktasinda iyilesme olup olmadigina dair muspet bir bigi / belge goremedim.
Konu benim icin oldukca onemli. Ne kadar dolu olursa olsun, gurultulu bir arac istemedigimden sormak istedim.
Tesekkurler.