Merhabalar,
Geçen hafta başı Ankara And otomotive gittim; durumu izah ettim ama adamlar yoğunluktan doğru düzgün ilgilenmediler ve servis kaydı alın bakarız dediler. Ben de yıllık bakım vakti geldiğinden hem bakım hem de titreme sorunu için servis randevusu aldım.
Sorun aklıma takıldığından perşembe günü şansımı efe otomotivde denemek istedim. Öncelikle söylediklerine göre Türkiyenin en büyük skoda bayisi olacakmış, aralık sonu itibariyle araç satışı vardı fakat servis hizmeti henüz yoktu.
Efe skoda da baş teknisyen tesadüfen dışarıdaydı ve hemen sorunu anlattım, başta and otomotive yönlendirdi ama rica edince tecrübe etmek için arabayı kullandı. Usta titreme konusunu kabul etti ama durum normal dedi ve beni ikna edemeyince birlikte 3000 km test aracını da test ettik. Malesef usta haklı çıktı test aracında da aynı seviyede titreme vardı 1500-1600 devir bandında. Bu arada Usta 4 silindirlede titreşimin olmadığınıda ekledi.
Aslında epey uzun yazdım, işin özü ise 1.4 tdi larda 3 silindir olmasından dolayı bariz bir rezonans yani titreşim var, bu durumu örneğin konya gibi düz şehirlerde kullananlar daha az hisseder ama benim gibi Ankaranın dik yokuşlarında kullananlar çok daha fazla hissedecektir.
Son olarak benim 1.4 tdi da titreşim yok sen evham yapıyorsun diyen arkadaşlarda eminim vardır, tavsiyem 1.6 tdi rapid kullanmaları arasındaki farkı bariz hissedeceklerini belirtmek isterim.
İnşallah bu titreşimler ileride tirim sesini iyice artırmaz...