Merhaba arkadaşlar,
Dün nihayet aracımı gerçek manada kullanma imkanım oldu, ancak canımı sıkan bazı durumlar var.
1) Bu araçla kendimi acemi sürücü gibi hissediyorum. Özellikle yokuş çıkmaya çekinir oldum. Sıkıntı olmasın diye manual olarak 1’e çekmeme rağmen bazen gaz yemiyor gibi yapıyor, gaza biraz daha basınca da istediğimden daha hızlı gidiyor. Hatta dün yokuş çıkarken stop edecek gibi oldu, refleks olarak sol ayağımla hızlı bir şekilde debriyaja basmaya çalıştım, tabi debriyaj pedalı olmadığı için boşluğa bastım
2) Pendik – Eskihasar arası E5’ten gittim. 80’ı geçtikten sonra, özellikle de 100’ü geçince inanılmaz bir yol sesi geliyor. Sanki tırtıklı bir yüzey üzerinde gidiyormuşum ya da ekstradan ikinci bir motor sesi varmış gibi bir ses. Müsait olunca videoya alacağım, ancak onca yıldır araç kullanırım , ilk defa yol sesi bu kadar rahatsız etti. (Araç 19 jant, üstünde Pirelli lastikler var.)
3) Car Play ile haritalara bağlandığımda harita mavi olarak geldi. Gündüz – gece modu gibi bir ayar olup olmadığına baktım ancak bulamadım. Kabloyu çıkartıp telefon üzerinden girdiğimde harita normal görünümde ancak kabloyu taktığımda maviye dönüyor. Ama esas sıkıntı, bir süre sonra haritada bir güncelleme olunca, (yön değişikliği vs.) karakterler birbirine giriyor. Bunun çözümü var mıdır?
Özellikle ilk 2 madde ile ilgili tavsiyelerinizi paylaşırsanız sevinirim.