Artık aracınızı alalı 1 hafta olduğuna göre biraz deneyimlerinizden bahsederseniz seviniriz. memnunluk dereceniz karşılaştığınız sorunlar gibi teşekkür ederim.
Genel itibariyle beğendiğimden bahsetmiştim ama daha somut bilgi vermek gerekirse yakıttan başlayayım.
İki gün önce 6 kişi ile şehirdışı ağırlıklı olmak üzere yaklaşık 100 km gidiş ve 100 km dönüş bir yolculuk yaptım. Gidiş hızım sabit 90-100 aralığıydı ve vardığımda ekran 5.2 lt yakıt tükettiğimi gösteriyordu. ( Bir hafta önce aynı yolu önceki Renault aracımla 6.5 lt ile almıştım.) Aynı yolu dönüşte 120-130 km aralığında ve de yaklaşık 70-80 kg daha fazla yükle döndüğümde yakıt tüketimi 6.2 olmuştu. Bunda gidiş ve dönüş yolu arasındaki yükselti farkının da etkisinin olduğunu düşünüyorum.
Çekiş konusunda herhangi bir 1.6 atmosferik araçtan en ufak bir eksiğinin olmadığını gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki bu yorum bizzat bu motora sahip başka marka ve model araç sahibi arkadaşlara aittir.
Konfor olarak Renault grubu bir araçtan WAG grubu bir araca geçen birisi olarak değişimin muazzam olduğunu belirtmek isterim. Hem ses yalıtımı hem de iç-dış malzeme kalitesi Renault marka bir araca göre oldukça iyi denebilir.
Özel olarak merak ettiğiniz başka bir şey varsa çekinmeden sorabilirsiniz...