Merhaba,
Yolda giderken bir anda Front Asisst ve Acc devre dışı hatası verdi ve sistem iptal oldu. servise götürdüğümde garantiden yapılır diye düşünüyordum fakat servis demesinmi arabayı biyere vurmuşsunuz ve Front Asisst sisteminin ayakları kırılmış ve yaklaşık 3.000-tl ye değiştirebiliriz. Arabanın önüne bakıyorum ne kapak kırık nede çizik var. böyle bir durum kimsenin başına geldimi ?
Uzun zaman olmuş konu aktifliğnii kaybedeli ama yine işine yarayan olur diye birkaç satır da ben yazmak istedim.
Bende de geçen sene aynı şekilde sensör arızası hasıl oldu. Sorunu bulup çözene kadar.. Yazın ancak giderildi.
Kalibrasyon denendi olmadı, servise gittim yok işte kalibresi için özel bir ayna gerekli bizde yok vb, dışarıda Vw ustalarına gittim, elektrikçilere baktırdım vb vb. Kimse işi çözemedi.
Sonrasında yakın bir arkadaşım ile sohbet esnasında, şu sensör kapağını bir söküp bakalım bi dedi.
Sensör kapağını çıkarıp bakmak ben dahil yukarıda saydığı kimsenin aklına gelmemişti.
Çünkü kapakta dışarıdan darbe, hasar, çizik yoktu.
Yukarıda da birçok arkadaşın bahsettiği gibi;
Kapakta dışarıdan herhengi bir hasar görünmemesine rağmen, sensör ayakları içeriden kırılmış. Sanırım birileri ön tampona/ panjura yaslanmış/ dokundurmuş ve kapağın sensörü tutan ayakları kırılmış.
Ayakları havya ve japon yapıştırıcı ile güzelce tamir ettik, sonrasında bi kalibrasyon yaptık (Ayna vb gerek yok) ve sistem çalışmaya başladı. 5 Tl dahi masraf olmadan.