Hocam ben de evde oda termostatı kullanıyoruz. 23 dereceye ayarlı. Öyle olmasına rağmen bireysel kombi sistemlerde yakıt çok. Merkezi sistemlerde daha ekonomik. Ev büyük olunca onun da etkisi var. Evde küçük çocuk var. Dışarı çıkarken hiç kapatmıyor, kısmıyorum. Termostat hero 23 derecede duruyor. Apartmanda genelde bu aralıkta faturalar geliyor. Bugün merakımdan doğalgaz saatine baktım on beş günde 300 tl yakmış. 200 –300 daha yakar ay sonuna kadar.
Hocam bir de bugün webosta bakmaya gittim. 1850 tl dedi. Ben e düşüneyim dedim. Kararsızım.
Hakikaten bireysel ısıtma gerçekten külfet, bir uzak bir akrabam benden 3-4 km mesafede merkezi sistem bir yerde oturuyor, cam pencere açık yanıyoruz, 150 ödedik geçen ay diyor, yaz kış mı ödüyorsunuz diyorum yok diyor. Yani bu konu biraz "şehir içi seri kullanırım yinede 4 lt ancak yakıyor" muhabbetine benziyor. Bende sizin gibi geçen ay 340 ödedim, bu ay bakalım ne gelecek.
Geçen kumanda için gittiğimde minibüsün birine 1.550 TL nakit, faturasız takıyorlardı. Az para değil iyi düşünüp taşınmak lazım. Kendimi "Bu arabayı 4-5 kış daha kullanacaksın, başka aracın olursa ona takarsın, olmadı ikinci el satarsın" falan diye ikna etmiştim. Kendini amorti edecek bir tarafı da yok safi harcama tamamen keyfi. Keyfin bedeli ölçülemez dendiği için hak ediyor diyebiliriz. Tekrar olsa tekrar takarım. Aracı 1-2 yıl içinde değiştirecek olsam takmazdım.
Başka bir forumda daha bu konuyu açtım, düşünen varsa faydalansın diye ortaya çıktı ki bu ısınma problemi bi bizim VAG grubunda var. :uve: Fordunda, toyotasında cliosunda bile PTC denen ön ısıtıcılar var. Millet dizelde 1 dakika içinde sıcak üflemeye başlıyor diyor. Volvosunda BMWsinde webasto orjinal olanlar var. :mad: