Mrb. Arkadaşlar. 3 gün önce Ankara'da bulunan İstanbul Yolundaki Shell'den yaklaşık 37 litre nitro diesel alarak depomu silme fulledim. Kadran (F) yani fulü gösteriyordu. 2 gün içinde yaklaşık 60-65 km yol yaptım, kırmızıya yakalanmadan, dur kalk yapmadan yahut arabayı rölantide çalıştırmaksızın. Bugün bir baktım kadranda ilk bölme bitmiş, ikinciye geliyor. Bir de DPF çalıştı aracı stop edince. Yani kurum yaktı. Mazot aldığım Shell istasyonunu uzun yılardır kullanırım. Benzin olsun mazot olsun yakıtı güzeldir. Neyse, Shell müşteri hizmetlerini aradım. Aracı servise çekmemi, yakıt pompasından numune alacaklarını ayrıca söz konusu istasyondan da numune alıp analize tabi tutulacağını söylediler. Sizin görüşünüz nedir? İlk bölme bende oluşan değerlere göre 120-130 km yol yapması gerekirken neden 60 km de 2. ci bölmeye geçti? Acaba kaçak-kalitesiz mazot mu yoksa 10 numara yağ filan mı bastılar depoya? Yahut hava? Şu ana kadar bir şikayetim yok araçtan, ne yapılması gerektiği hakkında görüş ve önerilerinizi bekliyorum.. Selamlar