2016 model aracımı ikinci el aldım 2 hafta oldu full ekspertizini skoda erya da yaptirdim tamamıyla kusursuz dediler neyse ilk arkadan gelen sesler sıkıntı yaptı bana ama şimdi asıl derdim çok yakması akaryakıt aldıktan sonra ortalama 8.7 litre yakıyor bu da çok sinir bozucu ayrı olarak start stop daha araç tam durmadan devreye giriyor ama herşeyi geçtim ben hor kullanan bı insan değilim 120 yi gecmıslığim yok iş ev arası nasıl olur böyle yakar!
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
10km lik yol yapıyorsanız daha aşağıya inmez. 10. kmden sonra yavaş yavaş tüketim düşmeye başlıyor. Ben tasarruflu kullanımda oldukça iyi sayılırım. 3500 kmden beri 2016 rapid sb 1.4 tdi dsg kullanıyorum. Puanım 90. Ortalama tüketimi takip etmek ben de hobi oldu
Haftaiçi hergün hep aynı yolu kullanıyorum güzergah üzerinde ışıkları bol cadde;e5, yokuş aşağı ve yokuş yukarı yol var. Gidiş 20 km. Dönüş 20km.
Trafik gidiş ve dönüşte aynı. Giderken ortalama 5.6 ortalama dönüşte 3.8 yakıyor.
İlk 5 kmde 9 litre civarı ortalama veriyor 10. kmde 6-7 arasında oluyor. 15. kmden sonra ancak toparlıyor ve gerçek değerine ulaşıyor.
Ben e-5 e girdikten sonra yaklaşık bir 12 km yol alıyorum. ve e 5 e girer girmez hız sabitleyiciyi 75 km ye sabitliyorum.
Siz de trafiğin müsait olduğu bir zamanda boş bir otoban yolunda 90 kmye aracınızın hızını sabitleyip yaklaşık 20km yol yapın. Hala aynı sonucu veriyorsa bir problem var demektir.
Çünkü ben 20 km'lik yolda hergün 3.8 i çok rahat yakalıyorum. Bu testi yapmanız da fayda olabilir.