Bu konuda arabanın üzerine bakmadan internet sitelerinde araç modelini girip 215/45/16 aradım durdum en uygun model 195/50/16 olarak lastik aradım ve bir bayide sıkıntı olmaz elimizde 195/55/16 var verdim dedi Son dk başka petlas bayisini aradım ve 195/45/16 vardı gittim lastikler söküldü birde üstündekine bakalım dedim ve 205/55/16 vardı orijinal lastikleri 2500 km kullandığım lastik ve satıcı üstündeki ne ise bunu takalım abi dedi 205/55/16 taktım hiç bir sıkıntı yaşamadım (sonradan fabrika lastik değişmiştir vs dedi peki dedim )
215/45/16 ebatında kullanmadığım için gözle görülür bir fark var mı bilmiyorum ama bende şuan için bir sıkıntı çıkarmadı
Bayiye sorduğumda ise 45 yanak çok sıkıntı çıkarabiliyor lastik yanak yapabilir benim aracımda da 55 yanak taktım daha konforlu oluyor doğru bir seçim yapmışsın dedi aklımı çok karıştırdı ama aldığım için iş işten geçti ama memnunum sıkıntısı Yok ama gerçekten daha rahat olduğunu düşünüyorum tabiki tercih size kalmış ne kadar etkisi olabilir bilmiyorum ki %4-5 gibi bir oran farkı var
Sizce ne gibi bir etkisi olabilir ?
Bu benim araç 205/55/16
bu da fabrika çıkışlı 215/45/16 olan bir araç görselde aklınızda bulunsun
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi