selam arkadaşlar. artan nüfus, yoğun trafik, sporsuz bir yaşam tarzı....artan stres, sınır, kilo, sağlıksız yaşam.... sonunda bisiklet sporuna merak salmaya başladım. şehir içi ve hafif arazimde kullanmak üzere mtb tarzı bir bisiklet almayı planlıyorum. bu seçimimde adananın off road asfaltları da etken tabiki. aranızda bisiklet sporu ile ilgilenen, bisikletler hakkında bilgi verecek olan arkadaşların fikrini beklerim. birkaç modelde aklım kaldı. fikirleriniz nedir?
http://www.lapierre-bikes.co.uk/gamme/2013/mtb/loisirs-sports/raid-500
salcano insomnia 26 hd
bianchi ntx 7
Murat Bey bisiklet konusunda ne kadar tecrübeli olduğunuzu bilmediğimden nacizane birkaç tavsiyede bulunayım. Bende çok uzun zaman bisiklet araştırmış birisi olarak yaklaşık 1,5 yıl önce Carraro 224 modelini aldım. Çünkü her ne kadar hayaller dağ bayır dolaşmak olsa da, gerçekte ağırlıklı şehir içi kullanımda vakit geçiriyoruz. Bunun için dağ bisikleti almak, ekstra ağırlık demek. Ama yeri geldiğinde bisikleti dağ bayırda da sürmek istiyorsanız size kesinlikle hibrit bir model daha iyi olur kanaatindeyim. Benim bu modeli seçmemdeki sebepler:
1- Hibrit bir yapıya sahip olması, Yani şehir içi kullanıma uygun hafif alüminyum kadroya ve ince şehir sürüşüne uygun lastiklere sahip. Ama basit bir iki değişiklikle araziye de uyumlu hale gelebiliyor.
2- Ön maşanın kilitlenme özelliği mevcut
3- Michelin protek max patlamaya dayanıklı lastiklere sahip
4- 1,90 boyundayım. 28" jant ve 51 cm karo yüksekliği olması rahat bir sürüş sağlıyor.
5- Üzerindeki frenler disk değil. Klasik V fren. Bu sayede daha sorunsuz ve hafif bir yapıya sahip. (Disk freni özellikle tercih etmedim.)
6- Önde Shimano Tourney, arkada Shimano altus vites sistemi var. Bence başlangıç için yeterli.
Tek sorunu selesi. Onuda Decathlon'dan aldığım geniş bir seleyle değiştirerek rahata kavuştum. Sorunuz olursa yardımcı olayım.
Ayrıca bisiklet alırken mutlaka uygun kadro yüksekliğini seçin, yoksa ciddi bel ve sırt ağrıları yaşarsınız.