0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Varta 60 amperlik akü değiştim değiştikten sonra 10 km gitti yine yandı ve eve geldim yarım saat sonra gitti çalıştırdım söndü biraz yol yapayım yine yanıyor..Başına bole bişi gelen var mı?? Direksiyon sarı lamba yandığı zaman direksiyon tamamen ağırlaşmıyor sarhoş oluyor...
Sarı direksiyon şeklindeki lambanın akü ile uzaktan yakından bir alakası yok ki zaten. O hidrolik seviyesini gösterir. Sizin probleminiz hidroliğin bitmiş veya minimum seviyenin altına düşmüş olmasından. Başka bir şeyde aramayın sorunu.Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Birkaç kişi akü zayıfladığında da yaapr dedi peki yatınca düzelmesi lambasnın sönmesi kullanılınca direksiyonun lambasının yanıp direksiyonun sarhoşlaşmasının başlaması ondan mıdır?
Hocam aküyle uzaktan yakından alakası yok o işin. Akünün veya şarj sisteminin yani dinamonun sıkıntısı olsa zaten şarj lambası ayrı yanar yani kırmızı akü işareti uyarısı verir. Senin arabandaki tek sıkıntı hidrolik seviyen eksik veya bitmiş. Bunu kontrol etsen eksik olan hidroliği tamamlasan sıkıntın ordan kalkıcak zaten. Hidroliktede bir eksiklik yoksa hidrolik seviyesinin ölçen müşür arızalı olabilir bu da aracı arıza geçireceği için direksiyonu sertleştirebilir bu düşük bi ihtimal tabi. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Fabia1 direksiyon arızasında1-direksiyon hidroliği eksilmiş olabilir.2-akü üzerindeki sigortaların bağlantısı gevşemiş, korozyon olmuş olabilir,3-akü zayıf olabilir,4-pompa soketleri korozyon sebepli temassız olabilir,5-pompa arızalı olabilir.
Direksiyon prigram tanıtması yapacaksinız; kontagı açın 1 kademede araç calışmasın önce sola dayayın 5/10 sn bekleyin sonra sağa dayayın yine 5/10 saniye bekleyin direksiyonu ortaya alın ve kontagı kapayın biraz bekleyin ve calıştırın düzelecek. Yani sınırlandırma proğramı girmis olacaksınız
hidrolik yağına baktınız mı? sorununuz inşaAllah çözülmüştür. yağda eksikilik yoksa müşürüde gözden geçirin olmazsa değiştirin. benim de yağ müşürü arızalı idi yağ lambası kırmızı yanıyordu yağ müşürünü değiştirdim düzeldi.