[MENTION=10299]trio[/MENTION]
Arabalar konu olunca sohbet etmek gerçekten çok güzel oluyor.Ancak benim altea xl izlenimlerim çok değişikti hatta çok yakıyor ve hantal diye yazılım da yaptırdılar ancak 21 binde alıp 90 binde yakıtından sebep aracı sattılar.Kayseri de yoğun trafiği olan bir yer değildi.1.5 dci yakıt konusunda iyi bir dizel ancak yarım litre az yakıp 1.6 tdi de ki performanstan çok geride olduğunu düşünüyorum.Act 150 liklere kadar bence tsi 125 likler en iyi tırbo benzin motorlardı.Zaten olayın değiştiği nokta şurası hocam: 50 km lik deneme sürüşünde inanın 2.0 typer a bile 6 litre değer yakalatırsınız.Ancak olay 2000-3000 km lere gelince cidden ortalama verilen yakıt parası ve değerler çok değişiyor.Tsi,atmosferik araçlar multijet ve tdi araçlara kullandım.Atmosferik lpg avantajı ve zevki bambaşka.Tsi de basarsanız cidden fazlasıyla yakıyor özellikle önde gitmeyi seven biriyseniz
Ancak dizel araç rampa çıkarken sollama yaparken veya şehir içi gerçekten daha az yakıyor bizim aracımız henüz 400 km de ve şehir içinde yaşıyoruz ortalama tüketim 6.5 ve bu değer daha düşecek
birçok dizel aracı 4 litreyle ortalama 95 km hızla 400 km lik çok verisini gördüm ancak bu tsi de olmıyor ve alteanın şehir içi teknik verisinden az yakma imkanı gerçekten yok.Ama neye göre kime göre.Altea ortalama 6.5 litre teknik verisi var şehir içi de 8 civarları tdi ler ise karma 4 litre ve bu işin gerçeği hepsine +1 litre hatta +2 de olabilir eklemek çünkü o kadar sakin sürmek zor iş
Ancak sizin verileriniz aracın tekniğinden bile düşük olabilir ancak inanmak çok zor
Ancak her iki motoru da kullanan biri olarak söylüyorum tsi nin tdi den az yakması cidden aynı sürüş şekilleriyle imkansız
En az +2 litre fazlası olur bende öyle oldu çevremdeki herkeste de öyle
Keşke dediğiniz gibi v6 lara binebilsekte sadece gidişini konuşabilsek Ancak benim sürüşüm ve izlenimlerim bu sabah benzin 5.44 mazot 4.72 idi.Aradaki fark litrede 72 krş ve ben benzinli araçta 2 litre dizelden fazla yakıyorum.Bu da km de 15 krş fark benim için 1000 km de ise 150 lira yılda ise 20 bin km yol yapan birisine bence dizel mantıklı o sebepten tercihim dizel
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi