škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

Yaz Kış Lastik sök tak derdiyle uğraşmayın

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı bariskartal

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Geçen ay lastiklerimi michelin crossclimate ile değiştirdim gerçek kar sertifikalı 4 mevsim lastiği ve bu hafta karda deneme fırsatım oldu ve tavsiye ederim, hiç sıkıntı yaşamadan karda kullandım yaz kış sök takla uğraşmamak için normal şehir şartlarında araçlarını kullanan arkadaşlara tavsiye ederim.

Not: Gerçekten çok zorlu kış şartlarının olduğu yerleri ayrı tutuyorum onlar mutlaka kış lastiği yaz lastiği ayrı kullanmalı.

Çevrimdışı kadir_

• Kısa Bir Ara..
  • Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Ben böyle lastiklerin 2-3 yıl sonraki performanslarını merak ediyorum genelde her markanın lastikleri üretimden itibaren 1 yıl boyunca güzel performans veriyor 2.yılı devirdikten sonra bozulmaya başlıyor

İstanbulun merkezlerinde yaşıyorsanız yaz lastiğine güzel bir alternatif ama biraz zorlu zeminlerde kış lastiğini aratacaktır hamuru gereği :)

Çevrimdışı mert-erdem

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Güle güle kullanın, Allah kaza, bela vermesin. Yazın sıcaklarda sorun oluyor diye biliyorum. Youtube da karşılaştırmalı testlerini izleyebilirisibiz. 4 mevsim yaşayan türkiye içün uygun değil benden söylemesi.

Çevrimdışı bariskartal

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Aynı lastiği babam Yeti aracında yaklaşık 3 senedir kullanıyor yaz kış hiç sorun yaşamadı, 2 yaz memlekete gitti dağ tepe bayır gezdi 40 derece sıcaktada kullandı soğukta da hiç sıkıntı çekmedi bu güne kadar bende ondan dolayı aldım ve taktım, zaten ben bizim gibi zor kış şartlarında yaşamayan yılda 3-5 gün kar yağan yerler için söylüyorum İstanbulda yılda 3-5 gün kış lastğine ihtiyacın oluyor sök tak lastiklere yer derdi filan olmuyor.

Çevrimdışı civilkaya

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Ben de araştırdım ve biliyorum crossclimate'ı ancak rapid'e uygun ebadı 15" jant için var. Malesef 16" janta uyanı yok

Çevrimdışı elliyedi

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
ben eşimin aracına almıştım ilk çıktığında, yaz performansını uzun yolda test ettiğim için söylüyorum çok başarılı.
kışın öyle uzun yol veya aşırı kar testi yapamadım ancak şehir içinde karlı ara sokaklarda da gitmem demedim. her bahar sök tak 2*60tl vermiyorum, saatlerce sıra beklemiyorum, lastik depolama derdim yok.

Çevrimdışı trio

• Fabia I Combi Elegance
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Yeni lastikleriniz hayırlı olsun fakat michelin kış lastiği konusunda genel anlamda başarılı bir firma değil ben bir lastiğin hem yazlık hem kışlık olabileceğine inanmıyorum bu lastikle ilgili çok şikayet var özellikle 1 yıl sonra ciddi sorunlar çıkardığı yazılmış sikayetvar.com da bakabilirsiniz, ayrıca yakıt tüketiminize negatif anlamda etkisi olacaktır. Son olarak fiyatı da çok pahalı.

Çevrimdışı Tamer06

• Çılgın Detaycı
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Bence'de kışlık ve yazlık lastikler farklı olmalı, aynı lastiğin yazın 60-70 derece asfalt sıcaklığına kışında -20 lere kadar düşen sıcaklıklarda sağlıklı yol tutabileceğine inanmıyorum. En basit mantık ayakkabı olarak düşünülmeli bence, yolda yürürken araç lastiklerine dikkat ederim, genelde crossclimatelar biraz bana aşınmış gibi geliyor, bu lastiklerin hamurları 4 mevsime göre de uygun olamaz. Bence cimrilik yapmanın anlamı yok kışın, kara jant+kışlık yazın orijinal jant+yazlık sök tak yaptıkça jantlarda çiziliyor. ;)

Çevrimdışı bariskartal

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Herkesin beklentisi ve şikayeti farklı zaten kimse bu lastikten dört dörtlük bir kar lastiği bekleyerek almaması lazım şehir içinde 3-5 gün kar sıkıntısı yaşayanlar için ideal.

Şikayetvar daki şikayetleri okursanız bu modeli bırakın kimsenin michelin lastik kullanmaması gerekiyor o zaman, herkes ayrı ayrı michelin in ayrı modellerinden bir sürü şikayet yazmış sadece bu model için yazılmamış yani :)

Çevrimdışı muallim45

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
oğlum 2 yıldır crosclimate kullanıyor hatta firmanın 64 aracınada aldı hepsi de çok memnunlar
 Ancak bende yeni 2016 üretimi olan bir modeli öneriyorum nokian weatherproff 4 mevsim müthiş bir lastik incelemenizi öneriyorum

http://www.nokianlastik.com/lastikdetay.aspx?urunId=57

bu lastik taban deseni ile crosclimate nin taban desenini inceleyin ne demek istediğimi anlayacaksınız zaten en iyi kışlık lastik testlerde nokian WR D4 olarak kabullenilmiştir.
2020 Karoq 1.6 TDI

Çevrimdışı Celalsn

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Benimde ilk basta aklima yatan bi lastikti fakat abanta gezmeye gittigimizde ufacik bir egimde onumdeki aracin yolda kaldigini gorunce gozumdeki degerini yitirdi.

Çevrimdışı Bilgic

• Nová Fabia III Combi
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Nokian Weatherproof, Michelin Crossclimate, Good Year Four Seasons lastikleri piyasadaki en iyi dört mevsim lastikleri. Kış koşulları pek yoksa uygundur. Ancak kış ve yaz lastiğini ayrı kullandığınız zaman 7-8 yıl kullanıyorsanız 4 mevsim lastikler 4 yıl anca gidiyor. Zaten bunu üretici firmalar da kabul ediyor.

Çevrimdışı bulentperu

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
[MENTION=7800]muallim45[/MENTION] [MENTION=12348]Bilgic[/MENTION]
Ben de pederin Kuga 'ya 235 55 r17 weatherproof aldım yeni. Her bakan hasta oluyor lastiğe (takan Pirelli bayii lastikçi de dahil). Deneyecez bakalım. Biraz pahalı bir lastik gerçekten ama yaz-kış kullanma ve yıllık sök-tak maliyetleri avantajı bence uzun dönemde kara geçirecek.
« Son Düzenleme: 17 Ocak 2017, 21:38:22 Gönderen: bulentperu »

Çevrimdışı Redneck1980

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
    • https://www.facebook.com/cagdasyasambursa
Satın aldığınız lastiklerin  ebatları ve fiyatını öğrenebilirmiyim.. ?

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı bulentperu

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
[MENTION=9527]Redneck1980[/MENTION]
Nokian Weatherproof 235 55 R17
442 TL adet.