Hocam sorunun kaynagi sadece lastikler, benim arac michelin primacy 3 le gelmisti ayni sikayetleri foruma yazdim birazda eski aracim passatla karsilastirip superb in yol tutusunun kotu oldugunu soyleyince herkes bombaladi beni.
Sikayetlerim
1-viraj icinde gaza yuklenince once onden kayma mudahale edincede arkadan kaymaya basliyordu. Kayma cok ciddi ve ayni aks uzerinde oldugu icin ESP de mudahale etmiyordu.
2- 1. Viteste sert kalkista kesin patinaja dusuyordum ama arac asfalti kaziyarak patinaj yapmadigi icin ESP isigindan anliyordum kaydigini, sanki ben gaza basiyorum ama araci birisi arkadan tutuyordu.
3- yavas ilerleyen trafikte 2.vites ile yol alirken bosalan yan seride kafayi sokup gaza dokununca pajinaja dusuyor, toparlamak icin bastigimda 6500 devirde elektrik keslinceye kadar patinaj devam ediyordu.
4- sehir icinde ani serit degisimlerinde (makas) arac daha yatmaya baslarken kayiyor diger tarafa manevra yaptigimda asiri tepki vererek arka tarafin kontrolu imkansizlasiyordu. Arac kullanmaktan korkar oldum,
Aracimi kullanan arkadaslar sakin kullandiklari icin konfor ve yol tutusuna bayiliyordu. Ben ise servisle lastikcilerle ve forumlarda care ariyordum. VW yan markasi olsada bu kadar kotu olamaz diyordum.
Kislik lastik ararken orjinal 17"jant buldugum lastikciden istemeyerekte olsa eski jant ve lastiklerimi aldigi icin cok ucuza kumho ice wi31 aldim. Simdi tutkal gibi yapisiyorum yola, kuru zemin virajda araci kafadan kaydiramiyorum lastik birakmiyor. Birakin 2.vitesi 1.viteste bile 4000 devire kadar patinaj cekiyor sonra tutunuyor.
Lastiginizi degistirin tum sikayetleriniz duzelecek ama yazlik lastikte bu performansi alabildigim marka olmadi, kumhonun yazliklarida cok kayiyormus. CSC5 kullanmadim ama cpc5'te iyi degildi. O da kayiyordu ama Michelinden tek farki lastigin yolu birakacagi noktayi kestirebiliyordunuz
Simdi kumho performansinda bir yazlik lastik ariyorum bulamazsam gittigi yere kadar kisliklarla devam edicem.