Merhaba
Vural oto Apo Usta'nın da far ve yağmur sensörü taktığını söylemişti bir arkadaş, o iş ne oldu pazarlık yapıldı mı?
Bir de hangi Skoda servisi sonradan far ve yağmur sensörü takmaya teklif veriyor, istanbul AVEK ve Düzcede sorduğum servisler sonradan takamayacaklarını söylüyor.
Far sensörü çalışıyor, silecekler için kablo bekliyorum, r.a.i.f. beyin yönergelerine göre kodlama yaparak deneyeceğim.
Far anahtarına gelince çinden sipariş verdim, Farkı şu piyasadaki far anahtarları VW için üretilmiş anladığım kadarı ile renk vs. gibi küçük farklar var ama benim sonradan aldığım octavia 2015 ler için üretilen bir far anahtarı, renk ambiansı skodaya göre üretilmiş, başka fark varmı bilmiyorum.
c olan uyumlu dediğiniz sanırım. kodlama denemeni bekliyoruz hepimiz. inş. olur.
birde bu iş için şuanlık toplam maliyetini belirtirsen hepimiz için faydalı olacaktır. :ok: teşekkürler,
Uzun bir aradan sonra tekrar selam arkadaşlar. Size müjdeli haberlerim var.:dede:
Öncelikle Yağmur ve Far sensörü problemlerinin çözüldüğünü ve her iki fonksiyonun da tek sensörden (RLHS) kumanda edilerek çalıştığını bildirmek isterim. Uyumlu RLHS sensör 5Q0 955 547 A dışında 8U0 955 559 B olanı da çalışıyormuş. Yalnız birinde extradan Rain closed özelliği varmış. Ama hangisinde anlayamadım.:confused:
Yani tek AUTO konumlu far anahtarı ve uyumlu RLHS sensör ile birlikte doğru kodlama yapıldıktan sonra her iki fonksiyonu da çalıştıran bir arkadaş var. Parçaları getirirseniz montaj ve kodlama dahil 100TL işçilik istiyor.
Vural Oto ile de görüştüm. Parçalar hariç montaj ve kodlama için 250 TL, son olarak 150TL dedi. (Çoklu müşteri; 5 araba için)
Far anahtarı + RLHS sensör + montaj ve kodlama 850 TL dedi.
Bu durumda ilk arkadaşın teklifi daha cazip gibi. Arkadaşın yeri İstanbul Avrupa yakasında. Malzemeleri temin edip yaptırabiliriz. Yada elinde kodlama kablosu olan biri var ise R.A.İ.F bey yada kodlamayı bilen birinden destek alarak kendimiz de yapabilirız.