0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba arkadaşlar.Forumda murat beyin sıfır arabada boya başlığından sonra ve yaşadıklarından sonra arabamı biraz inceledim. Herhangi bir boya kontrolü yapmadım ama sadece gözle inceledim ve dikkatimi birşey çekti. Resim olarak ta altta paylaşacağım sizde de aynı sorun varmı bakarsınız. Sorun şu arkadaşlar arabanın ön kısmını incelerken ön kaputun ve ön tampan ızgara kısmındaki bazı sorunları gördüm 1 ve 2. resimde kaput ile çamurlık arasındaki birleşme boşlukları eşit değil sağ kısıma anahtarın ucu giriyor fakat sol tarafa girmiyor. 3. resimde ise kaput ile ön tampon birleşme noktaları yani çizgide aşağı olacak şekilde elinizi koyduğunuz da işaretli kısımda tampon birleşme kısmı biraz içe göçük gibi buda muhtemelen 4 ve 5. resimde işaretlediğim üst ızgaranın vidalama noktalarındaki yamuk montajdan kaynaklanıyor. Şimdi sorun arabadamı yoksa mühendislik çalışmasımı böyle yada üretim hatasımı yada başına birşeymi geldide sonradan işlem yapıldı orasını bilemiyorum en güzel sonucu sizlerde inceledikten sonra anlayacağız fakat içim kesinlikle rahat değil yine boya kontrolü yaptıracağım. Aracımı alalı 8 ay oldu inşAllah bir sorun çıkmaz yoksa murat bey gibi uğraşacağız anaşılan. Sizlerde lütfen kontrol ediniz. Böyle birşey varsa gerekeni yapalım.
Saadettin bey merhaba. Öncelikle inşallah arabada bir oynama yoktur diye başlamak istiyorum. Bence önce kaputun vidalarına bakın herhangi bir sökme işlemi varmı yokmu diye. Hatta bence ön taraftaki vidaların hepsini bir gözden geçirin. Eğer şüpheleniyorsanız boya kontrolünden gecirin. Ben artık olmaz demiyorum. Her zaman olabilir diyorum. Bariz bir farklılık var. Acaba ayarsız olabilirmi. Bir araştırmak lazım.
Tüm Octavia ların sol ön tarafının sağ ön tarafa göre yaklaşık 1 cm alçak olduğunu biliyor muydunuz?
Duymuştuk ama nedeni ile ilgili net bir şey biliyor musunuz?