Perde hava yastiklari yok diyen arkadas benim Style Eylul 2016 Cikisli Fabiam da perde hava yastigi dahil 6 hava yastigi mevcut. Ayrica genel olarak konusuyorum musluman Gavur ayrimi yapmak cok sacma. Distiribitor ne siparis ederse ozellikler ona gore gelir. Yani turkiye pazarindan sorumlu Bölge mudur OTV zart zurt totalde 56bin TL lik Fabia yapin diye siparis cekerse fabrikaya, turkiyeye gelen araclar ona sahip olur. B sinifi araca 90K vermeyecegimiz icin her irti zirti STD paketlere koyamiyorlar maalesef ulkenin disa bagimliligi ve fakirligi bunu engelliyor.
Ben Türkiye'ye gelen standart donanımdan bahsettim. Yoksa bayi sipariş ederken perde hava yastığı ile sipariş çekmiştir, öyle gelmiştir. Müsait olduğunuzda perde hava yastığının olduğu kısmın fotoğrafını gönderebilir misiniz? Merak ettim, çünkü şahsi sipariş vermediyseniz perde hava yastığı ile gelmiyor ülkemize. Bayilerin çoğu bile habersiz durumdan.
Bu arada müslüman gavur olarak bakmıyorum ben de olaya, yanlış anlaşılmasın. Sözü söyleyen de değilim
Distribütör'ün ve bayilerin verdiği siparişe göre şekilleniyor araçlar ülkemizde. Bunda da kullanıcının tercihleri ön plana çıkıyor doğal olarak. Örneğin İngiltere'de Style donanım'da otomatik klima özelliği yok. Avustralya'da da Style donanım da 6.5" ekran yok, 5" ekran var. Bu örnekleri çoğaltabiliriz. Ülkemizde güvenlik ikinci planda olduğu için eleştirim bu yönde idi. Kullanıcının talebi ve isteği bu yönde olsa Yüce Auto'da getirirdi diye düşünüyorum. Şunu da belirtmek lazım; eklenen donanımlara önce %45-50 ÖTV, sonra da ÖTV'nin KDV'si binince ucuz donanımlar bile alıp başını yürüyor. Belki devletin en azından güvenlik donanımlarını ÖTV'den muaf tutması düşünülebilir. Çünkü ülkemizdeki kaza oranı Avrupa'nın çok üzerinde. Her yıl trafik kazaları sonucu ölen ve sakat kalan insanları düşününce bunun gerekliliği daha çok ortaya çıkıyor.