Yakıt konusu için bir iki şey söylemek istiyorum.
şu kadar litre yakıyor diyemem ama örnek veriyorum 5.0 yakıyorum yazsa biri düşününce evet bende okadar yakıyorum da diyebilirim 9.5lt yakıyor diyen biri olsa düşününce evet ben bende okadar yakıyorumda diyebilirim
Ev ofis mesafem çok kısa 3-4 dk sürüyor sabah gelirken yolum düz 9.5lt civarı görüyorum 3-4dk lık yolda akşam dönerken farklı yoldan geliyorum bayır çıkıyorum 23.5lt bile gördüm otoparka bıraktıgımda.
Demek istediğim başlangıçtan itibaren degilde bir depo için konuşsak bence fabia düşünenler için daha düzgün bir bilgi olur.
Aracım 4300km de ve son 1000km de degerler biraz daha oturdu. 100 tl shell nitro+ kullanıyorum. 100 tl ile 260-310 km arası yapıyorum.Şuan mesela 232km olmuş 130 gösteriyor ekran ki bana göre 60 daha giderim. orda ister 4.4lt yazsın ister 15.5lt yazsın 100tl benzin aldıgımda eğer sürekli kısa mesafe kullanıyorsam 260, kadıköy Tuzla gidip geliyorsam 290-300e kadar yolum oldugunu biliyorum.
Şehir içi trafikte 30 la gidilse bile fazla farketmiyor ama dur kalk dur kalk rampa bayır 8lt lere kadar görüyorum onun harici bir rakam söyle derseniz 5.4-6.6lt arası oluyor şehiriçi iyi mi kötü mü fazla mı agresif kullanıyorum bilmiyorum. yakıt değerlerine arabadan inmeden bakarım sürekli ama kullanırken de yakıtı dert etmem düşünmem az yaksın çok yaksın aldıgım zevke bakarım.Günlük yaptıgımda ortalama 35-40 km yoldur.
Bir örnek daha vereyim Maltepe Narcity var bilen arkadaşlar yolunu bilir E5 den baglandıktan sonra 3.5 kmlik güzel bir yol. Onun dönüşü full rampa inilir.E5 e baglanana kadar 3.5km yolda ekrana göre 1.8lt gösteriyor resimlerini çekip 1.8lt yaktım demekte saçma olur
Total mesafeyi söylersek sanki daha mantıklı olur.
Bu arada uzun mesafe 6.6lt gösteriyor ekran 4300km için.
Edit: Tam araç km'si 4378.