ANKARA AND otomotiv 526,00 tl karşılığında aktive ediyor. Peki bu uygulamayı kullanan arkadaşlardan rica tam olarak ne işe yarıyor anlatabilir mi. Bu paraya değer mi öğrenmek istiyorum.
Uygulama aslında birden çok özelliğe sahip burada önemli olan tam uyumlu bir telefon kullanmanız.
ben merakıma yenildim yaptırdım 360 TL civarıydı yanlış hatırlamıyorsam, o dönemde telefon ihtiyacım da vardı gittim en uyumlu telefonu aldım Sony Xperia serisi.
benim aracım 2015 model Yeti elegance, sanırım ilk üretilen Mirrorlink özellikli multimedyalardan sanırım çünkü Menü de Smartlink seçeneği yok sadece Mirrorlink seçeneği var bu nedenle telefonu bağladığınızda Android auto yada apple car play arayüzleri yer almıyor.
Mirrorlink'i aktifleştirdim ve Sony telefonla bağladım Mirrorlink'in internet sitesinde birden fazla kullanılabilecek uygulamalar var örneğin hava durumu, navigasyon, müzik dinlemek için spotify gibi.. siteye bir göz atarsanız uygulamaları görebilirsiniz.
bu arada diğer bir özellikte telefonunuzun ekranını birebir multimedya ekranına yansıtması. ben bunu çok sevdim çokta kullandım telefondaki herşeye buradan erişebildim, sosyal medya hesaplarım, maillerim, internette gezinti, navigasyon, youtube, spotify, whatsapp vs.
belli bir süre sonra kullanmamaya başladım nedenleri şöyle:
eğer aracınızda telefonunuzu bluetooth ile kullanıyorsanız, bu mirrorlink bağlantısını kullanırken bluetooth kullanamıyorsunuz ikisinden birini seçmeniz gerekiyor.
Mirrorlink telefonla bağlıyken, telefondaki müziklerinizi dinleyecekseniz direksiyon üzerindeki kumandalar da devre dışı kalıyor (ses yada şarkı atlama tuşları çalışmıyor)
ben aracımda sürekli telefonu bluetooth ile bağlamayı tercih ediyorum, hem gelen telefon görüşmelerini bluetooth ile yapıyorum hemde telefonumdaki şarkıları rahatlıkla dinleyip müdahale edebiliyorum. bence hem daha kolay erişim hemde sürüş açısından daha güvenli. dikkat dağıtmıyor.
isterseniz alın aktive edin kullanın görün ben çok uğraştım özelliklerini çok kurcaladım keşfettim sonra bıraktım. bu sistem güzel ama biraz daha geliştirilmesi gerekiyor diye düşünüyorum.