0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Değerli arkadaşlarım geçen yıl aynı konuda yazmış ve lanete uğramıştım. Ancak bu yıl da tavsiyemi dinleyen ve kendilerini eziyetten kurtaran arkadaşlar olur diye bir kez daha sesleniyorum. Amacım kimsenin ekmeğine mani olmak değil. Ama en küçük sınıf arabaya fahiş para vermeyi engellemek gerekir diyorum. Ben Skoda Fabia 3 kullanıcısı olarak 2 yıllık garantiyi vdf nin onca ısrarlı mesaj ve bildirimine karşın uzatmadım ve kendimi kurtardım.Bakım için VW özel servislerine gidiniz. Aracınız sonuçta hem platform hem de motor olarak aynıdır. 5w30 motor yağı ve filtresi, hava filtresi ve polen filtresi değişecek. Servis tarafından söylenen bilgisayarlı kontrol falan hepsi hikaye. Polen ve hava filtresinin kalitesini servisle tartışabilirsiniz ve isterseniz yağı da kendiniz alabilirsiniz. Turbo dizel arkadaşlar için tavsiye 5w40 yağ olup başka da hiçbir marifeti yok servisin. Onlar da varille aldıkları yağı arabaya koyup 3 filtre değişiyor sadece. Ama işçilik ve malzemeye orijinal diyerek giydiriyor gitsin. Aynı bakımı 275₺ ye pazarlık bile etmeden yaptırdım bilginiz olsun. Hem bilgisayarla kontrol edip servis zamanını da sıfırladılar. Yağ petrol ofisi ve cam suyu doldurup motor ve aksamın temizliğini de yaptılar. Toplamda eli boş serviste 1 saat sürmüyor istersen başında da durabiliyorsun!Servisteki arkadaşın sizi kandırmasına izin vermeyiniz arabanın garantisi başka aksamı başka olamaz. LPG taktırınca sadece motor değil komple garanti dışı kalır çünkü şahsen ve yetkisiz müdahale ediyorsun. Uzatılmış garanti ancak paslanmazlık gibi ekstra işlerde olur ki bunu da ayrıca yazıyorlar zaten. İyi niyet garantisine gelince paspası kilitli kullanmazsan debriyaja eksik bastığına kabahat bulup erken biten debriyajı garanti kapsamından çıkartan VAG sana iyi niyet falan göstermez aklımızda bulunsun diye söylüyorum.Servisten hiçbir şikayetim yok yanlış anlaşılmasın. Garanti kapsamında bir takım ses yapan aksamlara bakım yaptırdım ve para ödemedim. Ancak 2 yıl dolmadan arabadan trim sesleri yükselmesi zaten anormal diye düşünüyorum. Araba parasını ancak ediyor kendinize masraf eklemeyin satarken zararı katlamayın arkadaşlar.
Arkadaşlar 30 bin bakımı dışarıda bir yere yaptırdım. Ön balata değişimi de ekstra olarak yaptırdım. Bakım 297 TL + 127 TL BalataYağ markası: Mobil 1Filtreler: Bosh (Almanya)Balata: Hella Pagid (Almanya)Bakım parçaları ve işlemleri sonrası 1 sene garanti veriyorlar.Yağ ve filtre değişimleri ile birlikte herşeyi kontrol ediyorlar, buji, balata, motor, bağlantılar, far, aks vs. Bilgisayar ile bağlanıp elektronik arıza kontrolü, yazılım güncelleme yapıyorlar. Motor temizliği yapıyorlar. Ben memnun kaldım.
30bin bakımda tam olarak neler değişiyor ?
%15 indirimle 821 tl mi yuhhh artık
Samet Bey kabul edelim ya da etmeyelim bayilerin para kazandığı tek nokta servis. O yüzden ücretler pahalı.
Bende dün serviste idim 15 bin (yıllık bakımı) 701 liraya yaptırdım motor temizliği dahil.