Belki de Passat'la arasındaki fiyat farkını düşürebilmek için, izolasyon ve boya konusunda cimrilik yapmıştır Vw.
Sonuçta mekanik ve motor aynı. Maliyeti düşürebileceği yerler gözle görülmesi zor olan alanlar olabilir.
Boya,cam ve plastik aksam kalitesi(Özellikle far plastiği ve gösterge plastiği) oldukça kötü. Bunu bir önceki aracım olan çok daha alt düzeyde bir araç olarak kabul edilen Hyundai i30 ile karşılaştırırak söylüyorum. İ30 u ne yerlere parkettik, ne mıcırlı yollardan geçti yediği taşın mıcırın haddi hesabı yoktu,kuş pisliğinden tut bir ara dut ağacının altına parketmişim şire olmuştu komple ha keza çam ağaçlarının altında reçine banyosu oldu, gökçeadaya giderken tuzlu deniz suyu bile yedi gemide yıkayınca gıcır gıcır oldu. Yani işin özü boya kalitesi ve cam kalitesi önceki araçlarıma göre yani standart araçlara göre oldukça kötü diğer konularda iyi.
Bu arada Şefika isimli bir bayanda şikayette bulunmuş.
Skoda Boyada Dökülme ve Çatlama!
2015 yılı kasım ayı sonunda yeni kasa superb aldım. 10 gün önce tavanda boya kalkması gördüm acaba dış etkenler sebep olmuş olabilir mi diye düşündüm ama beş gün önce tavanda farklı yerlerde boya çatlakları gördüm demek ki ilk gördüğüm boya dökülmesi de bundan kaynaklanmış. Servise götürdüm durumu izah ettim boya değerlerini ölçtüler bir sorun görülmedi ama boyada bir sıkıntı var herhalde servis hala bana dönmedi. Skoda'ya da e-mail çektim cevap gelmedi bekliyorum. Yasal hakkımı aramayı düşünüyorum.
Şefika E.04 Kasım 2016
Şikayetimle ilgili Antalya çağ otomotiv tarafında sözlü bir şekilde kuş pisliğnen kaynaklandığı ifade edildi. Olayı mahkeme sürecine taşıyacağım için resmi açıklama (evrak) istedim ama servis böyle bir belge kendileri tarafından verilemeyeceği söylendi. Yüce Otomotiv tarafından belge verilmesini istiyorum