škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

superb 2017 tavsiye

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı octavia_lakeview

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
arkadaşler merhabalar.daha önce 2013 te sıfır octavia aldım sattım.şimdi ise superb 2017 almak istiyorum.superbin kronik sorunları varmı? ölnerileriniz nelerdir? birde ben opsiyon ekletmek istiyorum araca,neler ekletmemi önerirsiniz?ve dış-iç renk ne önerirsiniz.aracı minimum 5 yıl kullanacağım.yardımcı olursanız çok sevinirim.teşekkürler

Çevrimdışı Cagri33

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Hocam bizde 1.6 tdi dsg Superb var. Araçta 19 jant cam tavan şerit takip kör nokta dinamik far asistanı arka yolcu bölümünde usb ve priz opsiyonları mevcut.Araçra adaptif hıs sabitleme zaten standart sanırım.İçi bej dışı beyaz.Bazı arkadaşlarımız cam kromlarının kaltığını söylüyor fakat biz yaşamadık.2016 aralık ayında aldık Allah a şükür kronik sorun denilecek veya forumda bahsedilen sorunları yaşamadım gayet memnunuz bizde aracı minimum 5 yıl binmek için aldık.Ortalama 7 bin km yakıt 5.5 gayet memnunuz.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
teşekkürler.adaptif hız sabitleyici prestij pakette stndart değil malesef.bu sürüş asistanları gerçekten kullanışlımı?güzel çalışırmu? ben business gri ,metal gri ve ay beyazıarasında kaldım.iç döşeme bej ferah gösteriyor ama hemen kirleniyor mu?.siyah biraz ortamı karartıyor gibi.birde 19 jant konforu çok bozuyormu ben 18 düşünmüştüm aslında

Çevrimdışı dawn

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
1.6 TDI DSG Prestige için konuşacak olursam, beni rahatsız eden konular:

• Bozuk veya parke taşlı yollarda 10-20 km/s gibi hızlarda DSG stabil değil. Aniden vites düşürebiliyor ve şakır şukur sesler çıkarıyor.
  • İç malzeme kalitesi pek iyi değil. Bazı yerlere elle dokununca bile çıtırtı oluyor. Tabi sarsıntılı yollarda veya motor çok soğukken oluşturduğu rezonans nedeniyle içerde sesler oluşuyor. Diğer taraftan havalandırma çıkışları o kadar kalitesiz ki kurcalayınca hemen kırılıyor.
  • Süspansiyonlar aşırı yumuşak olduğu için yüksek kasislerde gemi gibi sallanıyor. Aynı şekilde sert dönüşlerde kabin savruluyor gibi hissettiriyor (fakat yol tutuşu iyi). Bu sorun DCC opsiyonu olan araçlarda olmayabilir.
  • Yüksek devirlerde motor sesini içeriye fazla alıyor.
  • Yağmur sensörü henüz gelişimini tamamlayamamış. Hafif yağmurlarda pek stabil değil.
Bahsettiğim sorunlar şöyle böyle markanın genelinde var bildiğim kadarıyla.  Bunların dışında araçtan memnunuz; içi geniş, yol tutuşu iyi, uygun koşullarda yakıt tüketimi pişman etmiyor. Özellikle uzun yol giden veya sakin kullanmayı sevenler için ideal.

"keşke olsaydı" dediğim opsiyonlar:

• adaptif şasi kontrol sistemi (DCC): (1.6 TDI için yok sanırım) Yukarıda bahsettiğim nedenlerden ve 18" ile çukurları sert hissetmemden.
  • kör nokta uyarı asistanı: Abuk sabuk araba kullanan insanlarla aynı yolları kullandığımız müddetçe gerekli.
  • havalandırmalı koltuklar: Yazın koltuklar çok sıcak oluyor.
"olsaydı iyi olurdu" dediğim opsiyonlar:

• ek ısıtıcı: (Türkiye'ye geliyor mu bilmiyorum) Kışın araç çok geç ısınıyor.
  • ısıtmalı fıskiyeler: Antifrizli su kullanılsa bile ara sıra donabiliyorlar.
Diğer opsiyonların getirdiği konforu bilmediğim için yorum yapamıyorum. Adaptif hız sabitleme standard değil bu arada.

Çevrimdışı Cantürk.

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Usta aracımı 2,500 km dir kullanuyorum genellikle trafiğe girmiyorum ve çoğunlukla ekonomik modda kullanıyorum ama nedense bir türlü 6,6 dan aşağıya inderemedim siz nasıl 5,5 değerlerine düşürdünüz?

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: dawn;612846
1.6 TDI DSG Prestige için konuşacak olursam, beni rahatsız eden konular:

• Bozuk veya parke taşlı yollarda 10-20 km/s gibi hızlarda DSG stabil değil. Aniden vites düşürebiliyor ve şakır şukur sesler çıkarıyor.
  • İç malzeme kalitesi pek iyi değil. Bazı yerlere elle dokununca bile çıtırtı oluyor. Tabi sarsıntılı yollarda veya motor çok soğukken oluşturduğu rezonans nedeniyle içerde sesler oluşuyor. Diğer taraftan havalandırma çıkışları o kadar kalitesiz ki kurcalayınca hemen kırılıyor.
  • Süspansiyonlar aşırı yumuşak olduğu için yüksek kasislerde gemi gibi sallanıyor. Aynı şekilde sert dönüşlerde kabin savruluyor gibi hissettiriyor (fakat yol tutuşu iyi). Bu sorun DCC opsiyonu olan araçlarda olmayabilir.
  • Yüksek devirlerde motor sesini içeriye fazla alıyor.
  • Yağmur sensörü henüz gelişimini tamamlayamamış. Hafif yağmurlarda pek stabil değil.

Bahsettiğim sorunlar şöyle böyle markanın genelinde var bildiğim kadarıyla.  Bunların dışında araçtan memnunuz; içi geniş, yol tutuşu iyi, uygun koşullarda yakıt tüketimi pişman etmiyor. Özellikle uzun yol giden veya sakin kullanmayı sevenler için ideal.

"keşke olsaydı" dediğim opsiyonlar:

• adaptif şasi kontrol sistemi (DCC): (1.6 TDI için yok sanırım) Yukarıda bahsettiğim nedenlerden ve 18" ile çukurları sert hissetmemden.
  • kör nokta uyarı asistanı: Abuk sabuk araba kullanan insanlarla aynı yolları kullandığımız müddetçe gerekli.
  • havalandırmalı koltuklar: Yazın koltuklar çok sıcak oluyor.
"olsaydı iyi olurdu" dediğim opsiyonlar:

• ek ısıtıcı: (Türkiye'ye geliyor mu bilmiyorum) Kışın araç çok geç ısınıyor.
  • ısıtmalı fıskiyeler: Antifrizli su kullanılsa bile ara sıra donabiliyorlar.
Diğer opsiyonların getirdiği konforu bilmediğim için yorum yapamıyorum. Adaptif hız sabitleme standard değil bu arada.

teşekkürler.saydıklarınız arasında açıkçası kafamı kurcalayan dsg ve malzeme kalitesi oldu.uzun vadede sorun olabilir diyorsunuz demek

Çevrimdışı özdil

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
O çıtırtılar aynen passatta da var. çıtırtısız olanı audi. onun da fiyatı malum. bence çok büyün sorunu yok arabanın.

Çevrimdışı Cantürk.

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Lastik sesi ve rüzgar sesinin düşük hızlarda almaya başlıyor ve aracın boyası çok kalitesiz ufak bi taş parçası bile boyaya gözle görünür hasar verebiliyor.

Çevrimdışı ringcep

• Yüzbaşı
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
    • http://www.tekbamatbaa.com
Alıntı yapılan: Cantürk.;612847
Usta aracımı 2,500 km dir kullanuyorum genellikle trafiğe girmiyorum ve çoğunlukla ekonomik modda kullanıyorum ama nedense bir türlü 6,6 dan aşağıya inderemedim siz nasıl 5,5 değerlerine düşürdünüz?
İstanbul şehiriçinde 6 lt civarı,uzun yolda 5 lt ( Ortalama hız 140 )..Aracım 4500 km de.

Çevrimdışı Cagri33

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: Cantürk.;612847

2500 km de bizim aracımızın ortalaması 6.8 di hocam bi kere akdenizden karadenize uzun yol yaptık zaten 5 küsürlere düştü hala da öyle.

[MENTION=14430]dawn[/MENTION]

Hocam parçalardan oluşan bütün olan bir araçtan bahsediyorsunuz çıtırdı dediğiniz şeyin olmadığı araçlar premium segment araçlardır.Vw reno skoda pejo hangi araca binilirse binilsin bu sesler premium araçlara binilmedikçe duyulacaktır.Yüksek devirde araba sesli demişsiniz hocam mercedes e binersenizde üst devirde motor sesinin kabine sızacağını görürsünüz.Aracın rakibi olan insignianın içeri aldığı sesi superb 4 bin devirde almıyor deneyebilirsiniz.Yardım isteyen arkadaşa cevap olarak son diyeceğim fiyatının arabası verilen parayı hakediyor.Bu segmentteki rakiplerine göre malzeme kalitesi yalıtımı tüketimi gayet güzel.19 jant süspansiyonlara rağmen gayet konforlu.Şerit takibi çok kullanmıyoruz ancak adaptif hız sabitleme mükemmel.Kör nokta da çok işe yarıyor cam tavan zaten bence olmalı.Uzun yolda arka yolcularda usb ve priz olması da çok güzel.Dinamik far asistanı da çok güzel çalışıyor uzun yolda çok güzel.Hacim konfor olarak sınıf zirvesinde bir araç.Çok bozuk soğuk asfaltta yamalı çukurlu yollar olmadıkça ne şehir içinde ne şehir dışında arabadan çıtırtı felan gelmiyor bahsettiğim yollarda da getirmeyen yok :)

Ben araç alacak birine yardım etmeyi çok severim ancak şu zamana kadar kendi bindiği aracı bu kadar açıkçası dibe sokan gördüğüm tek platformdayım.Gerçekten üzücü.Kimseye marka fanatikliği yapılsın demiyorum ama saydığınız bütün sorunların premium araçlar dışında her markada olduğunu bildiğiniz halde araç alacak birine sadece Superbte var gibi göstermenin çok yalnış ve haksızlık olduğunu düşünüyorum.Beyfendi siz gidip bence test sürüşü yapın benim kanaatim zaten yapınca alacağınızdır.Malzeme kalitesini inceleyin konforunu yol tutuşunu görün alın.Bu forumda genelde bu tarz sorularda soran kişi bayiye gitmeden vazgeçiyor sanki mondeo talisman bu araçtan daha iyi araçlarmış gibi [emoji23]2016 da Türkiyenin 22 araç arasından yılın aracı seçildi siz gidin test edin hocam :(

« Son Düzenleme: 06 Nisan 2017, 22:10:25 Gönderen: enoktakenokta »

Çevrimdışı Ncr1

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Talisman detaylara indiğinizde gerçekten rezil bir araç amcamın symbolünde ki direksiyon arkası ses açma kapama tuşunu koymuş söküp atsan daha iyi :)

Bence kesinlikle sanal pedal ekletin genelde eşya taşıyorsanız alışveriş yapıyorsanız çok faydası olur.

Lav mavisi ve b. Gri güzeldir diğer metalik gri çok canlı durmuyor bence

SM-A510F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı dawn

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Aracın beni rahatsız eden yönlerini dile getirmem aracı kötülediğim anlamına gelmesin. Sadece alacak kişilere "o kadar para verdim ama şöyle zırıldıyor böyle hoplıyor" gibi yorumlar yaptıracak hayal kırıklığı yaşamalarını istemediğim için açık konuştum. Bence kendi segmenti ve fiyat bandındaki en iyi araç Superb'dir. Ailecek severek biniyoruz. :gaz:

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: Cagri33;612857
Ben araç alacak birine yardım etmeyi çok severim ancak şu zamana kadar kendi bindiği aracı bu kadar açıkçası dibe sokan gördüğüm tek platformdayım.Gerçekten üzücü.Kimseye marka fanatikliği yapılsın demiyorum ama saydığınız bütün sorunların premium araçlar dışında her markada olduğunu bildiğiniz halde araç alacak birine sadece Superbte var gibi göstermenin çok yalnış ve haksızlık olduğunu düşünüyorum.Beyfendi siz gidip bence test sürüşü yapın benim kanaatim zaten yapınca alacağınızdır.Malzeme kalitesini inceleyin konforunu yol tutuşunu görün alın.Bu forumda genelde bu tarz sorularda soran kişi bayiye gitmeden vazgeçiyor sanki mondeo talisman bu araçtan daha iyi araçlarmış gibi [emoji23]2016 da Türkiyenin 22 araç arasından yılın aracı seçildi siz gidin test edin hocam :(

1 yıl önce bi test yapmıştım ama tekrar test etmeyi düşünüyorum yakın zamanda.benim için çok abartılı sorunlar olmadıktan sonra dediğiniz gibi premium segment araçların dışında hepsinde olan ufak tefek sorunları tolere ederim

Çevrimdışı wertasd

• Sabreden Derviş
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: octavia_lakeview;612875
1 yıl önce bi test yapmıştım ama tekrar test etmeyi düşünüyorum yakın zamanda.benim için çok abartılı sorunlar olmadıktan sonra dediğiniz gibi premium segment araçların dışında hepsinde olan ufak tefek sorunları tolere ederim

Ki zaten octi kullanıcısıymışsınız. Ne aldığınızı / alacağınızı çok iyi biliyorsunuz diye düşünüyorum :)
Şimdiden hayırlısı olsun.

Çevrimdışı Cagri33

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: octavia_lakeview;612875

Hocam zaten araçta böyle şeylerin konuşulma sebebi benim gözümde aracın sorunsuz olması. Motor elektronik olarak ben henüz büyük problemler yaşayan bir kullanıcı görmedim.Alacağınız araç d segment olduğı için ister istemez diğer araçlarla kıyaslama yapınca yalıtım konfor vb konularda hepsi birbirine çok yakındır ama superbteki muazzam iç hacmi ve bagajı bunun vermiş olduğu konfor bizim için öncelik oldu.Önceliğiniz daja sportif olmaksa insignia daha sportiftir sadece zevklere bakar bu segmentte hepsi denktir en dinamik ve genişi superbti biz de fiystına verdikleriyle tercih ettik :)