Eger otomatik vites istiyorsaniz eat6 cok sorun yasatmayan ve konfor algisi yuksek bir sanziman.
Bu arada mazdanim otomatikini araştırdım simdi,.epey vakit aldi.
Sky drive adini vermisler ve 2013 ten sonra FS6A-EL adi ile 6 vitesli, bunlarin 5 viteslileri de var. Cvt ve dsg nin karisimi bir otomatik. Cok sikayet yok, olursa da mazda servisi harici yapabilir mi bilmem.
PLK-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hocam saol, bir şekilde sanki bunlar powershift miş gibi kalmış aklımda, eski ford ortaklığından kafam gitti sanırım. Bu şanzımanı inceledim tork konvertörü, kavrama ile birleştirmiş mazda forumlarını okuyorum birkaç gündür. Millet şanzımandan memnun. Servis dışı onarım konusunda şansım hiç yaver gitmedi, hep kar edicem derken zarar ettim. Allah göstermesin ciddi bir sıkıntı olursa bütçem el verdiği sürece yetkili serviste yaptırmayı tercih edicem.
Eskiden motor konusunda yenilik ve lider durumda olan japonlar maalesef turbo motor ve downsizing olayina ayak uyduramayip cok geri kaldilar.
Nsx, 200sx, evo, supra vb spor modelleri de uretmiyorlar artik.
Sadece ABD ve japon pazari ile ne kadar basarili olurlar bilmiyorum.
Sizin durumunuzda ic ve dis tasarim.ile malzeme kalitesi bakimindan Mazda 3 one ciksa da motor tuketim ve cabuk elden cikarma olarak pejo daha mantikli duruyor sanki
Şuan avantajlı fiyatta bir peugeot denk getiremedim, Hep piyasa ortalamasında fiyatlar var. İstanbul'da uygun peugeotlar var ama istanbul araçlarına güvenemiyorum. Kazıklanma riskim daha yüksek. Salı günü 59bin'e 2016 Seat Leon Style vardı mesela, gölbaşında adamları aradım bilgi aldım ertesi gün satılmıştı. İyi fiyatlı araçları galericiler hemen kapatıyor sanırım. Bulduğum mazda3 nispeten benzer şekilde uygun fiyatlı. Dediğiniz nedenlerden dolayı galericilerin pek ilgisini çekmiyor. Uygun yazıldığında her araç bir şekilde elden çıkıyor. Daha önce "alma hayatta satamazsın elinde kalır" denilen 2006 mazda 3, 1999 Rover 620'yi ve pert kayıtlı 2006 Mondeo'yu 1-2 gün içinde satmışlığım var. Umarım bu tercihimde de sorun yaşamam.
Mazda forumlarında ciddiye alınacak tek şikayet yakıttan ve performanstan yana onun dışında ciddi bir şikayet yok, bizim burada olduğu gibi trim sesi, yol sesi, rüzgar sesi vs gibi ıttırıktan şikayetler var ama onları da pek dikkate almıyorum.
Kendimi ne kadar mazdaya ikna etmeye çalışsam da Peugeotun motoru ve şanzımanı, iç tasarımı aklımı çeliyor. Baktığım bütçe ve yıldaki araçlar arasında mazdalar 3 veya 5 yıl garanti veriyor. Peugeot 2 yıl, 2015 araçlarda garanti bitti bitecek. Mazda'da 2018 kasıma kadar garanti devam ediyor. 600TL ile 2 yıl daha garantiyi uzatabiliyormum. Mazda bakımı 300TL fakat 10bin KM/6ay sınırı var. Yılda iki defa yani. Sanırım mazda dan dönmeyeceğim. :uve: