Ben mesaj attıktan sonra sevise gittim usta aynen şu ön bilgiyi verdi
Arkadan darbe alan araçlarda alttaki stepne çukurunu etrafındaki ızalosyon malzemesi hasar görüyor ve çok büyük olasılıkla ondan alıyor dedi önceki birçok vakada buna rastlamışlar. Aklıma yattı çünkü 3-4 yıl önce arkadan dokunmuşlardı bende tamponu serviste değiştirmiştim. Zaten bagj kısmı kumkuru sadece su stepne çukurunda oluyor.Bende pazartesiye randevu aldım arka tamponu söküp bakacaklar ortalama 500 tl civarı masrafı olurmuş
Benimde 1,5 yıl önce arka taraftan darbe almıştı araba. tampon boyanmış, tampon demiri değişmişti. Sac kısımda hasar yoktu. Alt taraftan bir izolasyon sorunu olmuş olabilir doğru. Ancak bu izolasyon sorunu o kadar suyun nasıl içeri girmesine sebep olacak? Sonuçta arabanın altında delik bile olsa 1 lt su girmez içeri yer çekimi nedeniyle. Ayrıca su girecek yer varsa yine yerçekimiyle dışarı çıkması gerekir. Ben belkide 1 lt su boşalttım geçen gün. Belki dahada fazla (3-4lt) su oldu o bölgede zamanla buharlaştı.
Ben bu suyu gördükten sonra internette araştırdım. Passat, civic, fabia vb. bir çok araçta sorun yaşanmış. Sebepleri ise;
- stop lambalarının çevresinin su yalıtım problemi
- Stop arkası bölümde suyu dışarı atacak deliklerin çamurla tıkanması,
- Bagaj yanlarında ter alan havalandırma deliklerinden su alması
gibi problemler okudum.
Açıkçası bende benzer bir tıkanma durumu düşünüyordum. Servisin bu söylemine ben şüpheyle yaklaştığımı belirtmeliyim. Hem arkadan darbenizde servis kayıtlarında varmış. Belkide yanlış düşünüyorumdur.
Şimdi ben aynı sporunu yarın sanayide bir ustaya sorucam. Bir de tahmin ettiğim stop üstlerine su dökerek içeri su alıyormu ordan bakacam. Snayideki usta ne diyecek bakalım.