Arkadaşlar çok gezen ver arkadaşlarımın gurme olarak adlandırdığı biri olarak yemek yerleri için bir kaç tavsiye vereyim.
Ordu'da Derin Balık'ta levrek buğulamayı tek geçerim. Enfes yapıyorlar, ve fiyatlar çok uygun.
Görele denince tabi ki pide. Görele yağlısı yemek farzdır. Trabzon yağlısı değil onun adı Görele
Tereyağı'ndan ölmek için enfes bir tat. Taş Park pidede yiyebilirsiniz
Akçaabat'ta Dam Balık çok iyidir. Balıkları ve ortaya getirdikleri enfes.
Kastamonu'da Tabakoğlu'ndan pastırma alıp (Kastamonu pastırması Kayseri'den daha güzeldir bence) yandaki fırınfa pide yaptırabilirsiniz. Ya da Münire Sultan sofrasında Banduma ve tirit öneririm.
İnebolu'da kalacaksınız Tarihi İnebolu Dönercisi'ni öneririm. Kimyonlu kuzu etinden güzel ve farklı bir tat. Meşe odununda yapıyor. Kuyruk yağı oranı iyi.
Zigana'ya çıkacaksınız Padişah sofrasının etleri lezizdir. En önemlisi Hamsiköy Sütlacı ki uçakla gidip gelirken bile alıyorum
Çayeli'nde Lale lokantası baya iyidir. Kuru fasulye, kavurma ve karışık pidesi şiddetle tavsiye edilir. Kuru fasulye İspir fasulyesi ile benzer özelliklerde. Sütte bekletildiği için asla gaz vb. problemler olmaz. Evdeki kuru fasulyeyi de oradan alıyorum. Pakette satıyorlar, kilosu 20 TL.
Aklıma gelirse yazarım. Şu an hatırladığım bu kadar