Bu durum arabalarınızda belki de varlığının farkında bile olmadığınız hba sistemi ile alakalıdır. Dgs de etkili olabilir ama bahsedilen durumu manuelde yaşıyorum. Nispeten konfor ve güvenliği sağlamaya yardımcı sistem bu şekilde çalışıyor "Hidrolik fren asistanı, fren pedalına basma hızı üzerinden sürücünün tam frenleme isteyip istemediğini algılar ve sürücü fren pedalına tam bastığı sürece fren basıncını otomatik şekilde ABS ayarına kadar arttırır. Sürücü tarafından fren basınç talebi azaldığında, sistem fren basıncını tekrar ön ayarlı değere geri düşürür." Benim gözlemlediğim ise şudur; Frene sert basmasanız dahi biraz sert ve ani pedal hareketi yaptığınız anda sistem sizin yerinize frene zaten sert basıyor. Ama yumuşak bastığınızda ise daha yavaş durdurup konfor sağlıyor. Siz duramayacağını anlayıp ayağınızı sağlam bastığınız anda aracı zaten yapıştırıyor. Yinede ani basmaktan ziyade sert basmak etkili oluyor ani frende, ama bu durumda benim yerime daha sert frene basıldığını hissediyorum. Çok efektif çalışmasa da bunlar benim gözlemlerim. Lütfen gözlemlerime göre hareket etmeyip kendiniz tecrübe ediniz. Sistemin avantaj ve dezavantajı var ama sistemin güncellenmesi gerekir. Belki sonraki nesillerde daha iyi oturacaktır.