-Biz recaro optiafix 9-18kg kullanıyoruz. Taş gibi koltuk. Çok memnunuz.
https://www.e-bebek.com/recaro-optiafix-9-18-kg-oto-koltugu-p-rec-61372150966/?OM.zn=SpecialOffer-53-w61&OM.zpc=REC-61372150966&utm_campaign=VisilabsProductDetailLastViewedSinglecybex aura fix ve recaro monza nova modelleri isofix bağlantılı ama çocuk için 5 nokta bağlantılı emniyet kemeri yok. çocuğu koltuğun önündeki aparatla sabitliyorsunuz. Bu aparat çok kaba olduğu için çocuğun hareket alanını oldukça kısıtlıyor. Emin olun çocuğun koltukta rahat etmesi her şeyden önemli. En sağlam koltuğu da alsanız çocuk oturmadıktan sonra hiç bir anlamı yok. Ayrıca 5 nokta emniyet kemeri kadar güvenli olduğunu da düşünmüyorum. Özellikle çocuğunuz küçükse.
Recaro young sport ta ise isofix bağlantı yok. koltuğu arka kısmından aracınızın emniyet kemeri ile sabitliyorsunuz. Çocuğu da 5 nokta emniyet kemeri ile bağlıyorsunuz. Buraya kadar çok sıkıntı yok. Sadece isofix bağlantının pratikliği ve esnemezlik özelliklerinden mahrum kalmanız dışında:). Asıl problem çocuğunuz 18 kg ı geçtiğinde artık 5 nokta emniyet kemerini iptal edip, koltuğun iç pedlerini söküp 18-36kg a dönüştürme vakti geldiğinde başlıyor. Artık çocuk koltuğunu arkadan bağladığınız kemeri söküyorsunuz. Koltuğu araca sabitleyen bir aparat kalmıyor. çocuğu koltuğa oturttuktan sonra aracın emniyet kemerini çocuğun önünden bir yetişkin gibi bağlıyorsunuz. Ani bir frende veya Allah korusun kaza durumunda koltukta çocukla beraber hareket ediyor.
9-36kg Çocuk koltuğu alacaksanız bilin ki bir şeylerden feragat edeceksiniz. 9-36kg koltuk 9-18kg ın sağladığı tüm özellikleri sağlasaydı zaten 9-18 kg diye bir koltuk grubu olmazdı sanırım.
Kişisel tavsiyem hangi modeli alırsanız alın isofix bağlantılı olmasınına dikkat edin. Canlısını görmeden internetten ürün almayın. Gidip mağazada gözünüzle koltuğu görün. Mağazalarda çocuk koltuğunu denemek için otomobil koltukları oluyor. İlgilendiğiniz modeli orada koltuğa bağlatın. Kuvvetlice sağa sola öne arkaya sallamaya çalışın. Yeteri kadar sağlam sabitleniyor mu görün. İsofix ve kemer bağlantılının farkını en iyi bu şekilde görürsünüz. Ve son olarakta çocuğunuzu içine oturtup deneyin. İçinde rahat görünüyor mu, vücuduna uygun mu vs.
Öğrencilik dönemim de bir süre e-bebekte çalışmıştım. Bu yüzden bildiklerimi aktarmak istedim
Umarım faydası olur. Birde ben koltuğu e-bebekten aldım ama baktım ki e-bebek benim çalıştığım zamandan çok farklı. eskiden müşteriye çok önem verilirdi ve çok bilgili satışçıları olurdu. Şimdikilerin dediğine pek inanmayın (pek bilgili değiller) gözünüz açık olsun derim
Kazasız belasız sürüşler dilerim.