0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar merhaba,aracım octavıa style paket tdı dsg şanzıman 2016.Vitesi S konumuna aldıgımda yanıvites kolunu saga cektıgımde ekranda su sıralar S1 yazmıyor.1 yazıyor onun yerıne.Hem manuel hem de sport mod ya.Acaba nedendır bılenınız var mı anlayamadım da teşekkürler...
[MENTION=14214]Cenkay[/MENTION] Yoğun ve sıkışık dur kalk bir trafikte kesinlikle manuel modunda kullanınız. Uzun beklemelerde vs N konumuna alabilirsiniz. Ben 3 yıldır S moduna gerek duymadım D modu konfor ve ekonomi modu ama sizin zevkinize kalmış arkadaşlarında dediği gibi S modunda daha yüksek devirlerde vites değişimi gerçekleşir konfor ve ekonomi azalır. Sıkışık trafikte S modunuda tercih edebilirsiniz nedeni D modunda araç çok sık 1-2-1 yapıyor ve şanzuman ısınması olabiliyor. N modunu kullanmıyorsanız duruşlarde ve beklemelerde fren pedalına tam basınız böylece devir saatinden aracın 800 rpm ile rölantide çalıştığını gözlemleyebilirsiniz ayağınızı frenden hafif kaldırdığınızda kavrama başlar devir saati 1000 rpm olur araç hareketlenir. Aracınızın şanzuman sağlığı için kullanımına özen gösterin aynen manuel şanzuman gibi aracı yarım debriyaja düşürmemeye özen gösteriniz. Uzun yolda da D modu konforlu ve ekonomiktir. Kazasız belasız sürüşler...
yoğun trafikde S modunda mı gitmek gerekir yoksa D modundamı ? Birde S modunda daha mı fazla yakar acaba ?uzun yolda S modunda gitmek daha mı iyidir ?