Ben de sizin gibi düşünüyorum [MENTION=9860]SAHLVCV[/MENTION]. Eşim de ben de mühendisim. İkimiz de iyi firmalarda iyi pozisyonlarda çalışıyoruz. Etrafımdaki insanlara bakıyorum tüm birikimleri ile hatta kredi çekerek araba satın alıyorlar. Ne için? İşte Ali Mercedes'e biniyor, Veli'nin BMW'si var, Hasan'ın C5'i var vs. Sırf gösteriş merakı yani.
Ben araba alırken ince eleyip sık dokudum. İhtiyaçlarıma yönelik bir araç almam lazımdı, B sınıfı SW bunun için idealdi. Fazlası bana fayda sağlamayacaktı çünkü. Seat Ibiza SW'nun bagajı küçüktü, ihtiyaçlarıma cevap vermeyecekti. Fiat Egea SW (C segment) henüz çıkmamıştı, ve sedan Egea'nın karıştığı kazalar bu araca güvenemeyeceğimi gösteriyordu. Çekya'da yaşayan arkadaşımın Fabia Combi'sini görünce karar vermiştim, incelediğimde bu araca sahip olmalıydım. Fiyat/performans olarak idealdi benim için. Doğuş Oto ile görüştüm, istediğim özellikler ile aracı sipariş ettim (Bu arada Fabia Combi'yi şahıs olarak sipariş veren ilk kişiymişim, Doğuş Oto bu yüzden baya iyi indirim yaptı sağolsunlar).
Aracımı aldım, eşime de 10 yıl arabayı değiştirmem demiştim aldığımda. Kur artışı, yeni ÖTV düzenlemesi ve zamlardan sonra bu süreyi 15 yıla çıkardım.
Türkiye'de araç, telefon, taktığınız saat, giydiğiniz marka gömlek, ayakkabı vs. hep statü göstergesi. Çoğunluk sizin ne iş yaptığınıza, hangi kitapları okuduğunuza, neler düşündüğünüze ilgi göstermiyor ve bunun için sizi ayrı bir yere koymuyor. Hatta yeri geldiğinde ötekileştiriyor.
Güzel bir atasözümüz tüm yazdıklarımı özetliyor aslında; Ayranı yok içmeye, tahtırevanla gider sıçmaya