Merhaba octavia sevenler, babamın 2013 1,6 tdi octiyi pert etmesinden ötürü yeni bir araç ihtiyacımız doğdu. Kasko şirketi de ödeyeceği ücreti kesinleştirince araba araştırmalarını hızlandırdım. Aradığımız özellikleri listelediğimde octavia tek seçeneğim. Octavia tercihimiz kesinleşti diyebilirim.
Yalnız 1,4 tsi ve 1,6 tdi arasındaki fiyat farkı beni düşündürdü. Babam memur haftanın 5 günü işe gidiyor haftasonları da köye gidiyor. Yıllık 25k km yol yapıyor ortalama. Araç Trabzon'da kullanılacak küçük bir ilçede yaşıyorlar yani şehiriçi trafik 0. Bu bilgiler doğrultusunda hesaplamalar yaptığımda aradaki fiyat farkı en iyi 5 en kötü 3,5 yılda kapanıyor. Ama tsi araç kullanmadığımız için bizim oralarda (köy yolları yokuşlar vs.) ne yakar ocağımıza incir ağacını diker mi bilemedik.
Sizden yakıt verilerinizi tecrübelerinizi paylaşmanız ve bana akıl vermenizi istiyorum. Konuyu önceki sayfalara doğru tarayıp tsi kullanıcılarına mesaj attım ve tüketimlerin paylaşılmasını istedim. Gözden kaçırdığım olabilir ya da konuya hakim kimseler olabilir diye buraya da yazıyorum.
Yardımcı olan olmayan olmak isteyen herkese şimdiden teşekkürler.