Klima kanallarını temizletmenizde fayda var. Serviste nasıl bir işlem yapıldı bilemezzsiniz. Sanırım serviste sadece motor yıkama ve koruma yapılmış. Motor temizliği sizin işinizi çözmez.
Size bir olay anlatayım, bizzat başıma gelen.
2008 model Toyota Corolla almıştım sıfır. Kapalı garajım var apartmanda. 2009-2010 kış sezonunda, aracın içinde aynı sizin tarif ettiğiniz şekilde pis ve keskin bir koku hissettim. Aracı bir süre sürdükten sonra koku nispeten gidiyordu.
Bir gün, tamamen tesadüfen, aracın iç mahallindeki şöförün pas pasında siyah bir parça/leke gördüm. Dikkatli bakınca, fare pisliği olduğunu gördüm. Daha sonra dikkatli bir baktım torpidoya falan, torpidoda da vardı, hatta torpido içinde deri anahtarlık vardı fare tarafından kemirilmiş.
Bastım doğru servise.....dedim bu nasil iş, arabaya fare girmiş
!!......olabiliyor dediler.
Polen filtresini çıkardık ki tam ortasında delik, fare oradan geçmiş.
Geldiği yol da klima ve havalandırma kanalları. Pis kokunun sebebi de klima kanalları içine pisletmiş (çiş) olmasıdır.
O gün serviste benim gözümün önünde polen filterini değiştirdiler ve hava kanallarını bir gaz ile 30dakika boyunca temizlediler.
Sonraki kış sezonunda tamamen aynı senaryo ile birebir aynı durumu yaşadım.
Aynı şekilde servise gitmiştim ve sonrasında fare kovucu cihaz almıştım, garajda arabanın yanına koyuyordum hep. 2013 te Corollayı sattim ve Octavia aldım, şimdi Octavia ile de fare kovucuyu kullanıyorum.
Klima kanal temizliği;
https://www.youtube.com/watch?v=C_QHau1BG5E