ben istanbulda şehir içi 4.5 şehir dışı 3.5 litreleri hiç zorlamadan gördüm ,
90 km sabit izmit gidiş geliş yapmıştım bir ara 2.7 yaktı dikkatli kullandığınızda
çok ekonomik bir araç
Şehir içi 4.5 litre yakması imkansız. Kullandığınız yol şehir içi olamaz, otoban tadında yoldur. Şehir dışı 3.5 litre yakmak için de 90 km/h yi geçmeden aşırı dikkat ederek sürmek gerekir. Bana üstüne para verseniz o şekilde sürmem. 2.7 litre ise gerçeklikten uzak. Bayır aşağı sürekli 70-80 km hızlarla belki yakalanabilir. İnsanların yanlış yönlendirilmesine karşıyım.
Kendim Ankara'da ikamet ediyorum. Aracım 1.6 TDI DSG. Her sabah Küçükesat-Ulus arası trafiğin bol olduğu bol yokuşlu yerlerde sürüyorum. Şehir içi budur bana göre. Ayrıca araba az yaksın diye hiç uğraşmam onu da belirteyim.
Fotoğraf yüklerken bir sorun oluştu. Yakıt tüketimimi yazarak paylaşacağım.
Uzun süreli tüketimde sadece şehir içi var. Bu aralar evden işe işten eve ne yazık ki.
Toplam km: 616
Ort hız: 26 km/h
Zaman: 23:44 h
Ort. tüketim:
8.7 l/100kmBaşlangıçtan itibaren ise evden işe. Dönüşte daha fazla yakacak. Çünkü bayır çıkacağım.
Toplam km: 6
Ort hız: 22 km/h
Zaman: 0:17 h
Ort. tüketim:
8.4 l/100kmAnkara'da yoğun trafikte tüketimlerim bunlar. Aynı yolda benzinli otomatik (tork konvertörlü) i30 13.5 litreleri görüyordu. 6 ayda sattım.
Bende ayrıca 1.2 TSI Manuel Golf de var. Aynı yolda onun tüketimi 9.5 litre civarlarında.
Şehir içi 4.5-5 litreler yazılınca gülüp geçiyorum. Orası şehir içi değil.
Edit: İmla