3- Opel de kalktı 1.6T motorlu Insignia üretimine başladı. Fakat tüketim yüksek, düşük devirlerde toparlayamama sorunu var, azamî HP' yi 5500 d/d' de veriyor, ... gibi bir çok problem okuyoruz. (Şahsen kullanmadım, burada yazdığım sorunlar kullananlardan duyduklarım.)
1.6T çok yakıyorsa ve benim buna benzin yetiştirecek kadar çok param varsa, neden gidip Opel alayım? M3 falan gibi bir şeyler düşünürüm. Ha M3 alamayacak olanlara hitap ediyor diyorsanız da zaten o kesim de benzin tüketiminden şikayetçi.
Asıl sormak istediğimse şu; Opel bu 1.6T' yi (dikkat edin Insignia' yı değil motoru sorguluyorum.) niye üretiyor peki? Bu motorun üretimi bana çok gereksiz geliyor.
Sizin fikrinizi de merak ediyorum açıkçası.
1.6T'nin tüketimi yüksek ama kime göre, neye göre yüksek? arabayı alan gaza geldi bastı, sonra forumlarda çok yakıyor diye adı çıktı. öncelikle TSI'ı dikkate almadan diğer D segmenti 1.6 benzinlilerle karşılaştırırsak ortalama
+ 60-70 beygir ve
+ 2-3 litre tüketimi var. ki bu tüketim değeri en iyi ihtimal.
daha öncede yazmıştım, Çorum şehir trafiğinde Vectra 1.6 ile 8-9 litre yakıyordum. İstanbul'da bu değerler daha da yükselecek. Insignia için yazdığım değerler de İstanbul verisi.
+60 beygir de istemiyorum, fazla tüketimde istemiyorum diyorsanız zaten bu araba size göre değil demektir, zorlamanın bir anlamı yok:)
isterseniz şu listeye de bakın;
http://www.insigniateam.com/forum/index.php?topic=1462.0Opel'de TSI'a rakip bir motor henüz yok bence. biri yeni teknoloji diğeri eski teknoloji motor. benim düşüncem Opel bu arabaya 1.6T'yi zaman kazanmak için koydu. yıllardır Corsa OPC, Meriva OPC, Astra GTC'de kullanılan motoru, D segmentinde düşük hacim-yüksek güç diye piyasaya sürdü.
onların yerinde olsam bizim gibiler şuan 1.6T ile oyalanırken, bu arada güç+düşük sarfiyat sunan bir motor geliştirirdim.
bence TSI'daki düşük yakıt tüketiminin sebeplerinden birisi de daha düşük motor hacmi. Astra J neredeyse Insignia ağırlığında bir araç, karşılaştırmak gerekirse Astra'nın 1.4T ile 1.6T motorları arasında yaklaşık 2-3 litre tüketim farkı var. Insignia'da 1.4T olsaydı şuan Passat'ın yakıt tüketimi çok göze batmadığı gibi Insignia da batmazdı. (ama eminim basınca TSI'da yakıyordur ki kullananlardan gördüğüm yorumlarda böyle)
M3 çok uç bir örnek, biraz alakasız açıkçası. 2.0-2.5 bir motor diyebilirdiniz.
performans olarak karşılaştıranlar oldu, düşük hacim ve düşük beygire rağmen kalkışlarda VW, devamında Opel alıyor, buda TSI'ın farkı.