Kışın ya da karanlıkda görüşünüzü etkilemiyor mu?. Bende Llumar yan 4 cam, arka camda var ama ön dama yaptırmak 2 sebeple yemedi. 1 görüşümü etkiler endişesi, 2.si ise bir arkadaşımda deneyimledim kışın çok fazla buhulanıyor normal cam gibi de atmıyor üzerinden hemen çok fazla nem tutuyor diye ardakaşım çıkarmıştı. Bu konuları bir aydınlatırsanız seviniriz
Görüş kaybı, buhulanma, yansıma yapması, gökkuşağı etkisi, trafik cezası, çizilme konuları genellikle endişe edilen konular, yaptırmadan önce bende bunları baya araştırdım.Ön cam için seçilen film kesinlikle yan cam için uygulanan film ile aynı olmamalı, yan camlara genellikle %35 - %20 gibi oranlarda ışık geçiren camlar kullanılıyor. Ön cam en fazla %70'lik bir film tercih edilmeli. Bahsettiğim Air80 ve CR70 bu tip filmler. Markasız veya sahte filmler ile bahsedilen problemler yaşanması muhtemel.
Film sonrası klima tahminimce en az %30-%35 arası daha az çalışıyordur, yakıta ve konfora etkisi büyük. Araçta klima yetirememe veya klima gürültüsünden rahatsız olma gibi bir durum hiç yaşamadık.
Eşime geçenlerde bir sedan araç aldık, havalar ısınınca ilk sorduğu bu arabada neden ön taraftan alev geliyor oldu.Kendisi bu işlerden pek anlamaz ama o bile aradaki farkı hissetmiş.
Görüş Kaybı: Görüş kaybını bırakın özellikle görüşe olumlu etkisi oluyor. Gözleriniz kesinlikle rahatlıyor, güneş gözlüğünün etkisini arttırıyor, yolcular içinde daha keyifli bir yolculuk oluyor. Ben en çok gece sürüşlerinden korkuyordum fakat bir olumsuzluğunu görmedim. Görünen ışığın %20sini engelliyor, çok uçuk mavimsi bir tonu var. Resimlerini bulursam eklerim.
Buhulanma: Benim araçta zaten klimayı çalıştırmadığımda ön cam muhakkak buhulanıyor, yaz kış klima otomatik ayarda kullanıyorum, 2 yıldır 1 defa bile elimle buhu sildiğimi hatırlamıyorum. Tabi klimayı kullanmasam durum farklı olabilir. Klimasız kullanım konusunda bilgim yok.
Yansıma: Ön konsolun, torpidonun ön cama yansıması durumu yine ön cama uygun olmayan filmlerde oluyor. Montaj yapılırken Llumar PP70 ile deneme yaptık, ön cama koyduğumuzda ayna gibi içeriyi gösterdi. Air veya Crystaline serisinde bu sorun oluşmuyor. Şahsi görüşüm çıplak cama göre %10-%15 gibi yansımada bir artış olduğu ama sadece dikkat ederseniz fark ediliyor. Ön camın açısı da bu yansımada önemli muhtemelen. Ön konsola bıraktığınız herhangi bir cisim, oyuncak, fiş, kağıt vs sizi normalde bile çok rahatsız edecek kadar yansıma yapıyorsa, film bu yansımayı az da olsa artıracaktır.
Gökkuşağı: Polarize güneş gözlüğü taktığımda, tüm gök yüzünde belli belirsiz bir gökkuşağı gibi renklenme oluyordu. Sanırım bunu yapan film ile cam arasındaki sıvı. Zaman geçtikçe ve sıvı kurudukça iyice azaldı. Bu yaz hiç fark etmedim. 3. yazımız.
Trafik Cezası: Dışarıdan bakınca polisin dikkatini çekmez, anlaşılmaz bir tonda. Ben söyleyene kadar hiçbir arkadaşım anlamadı. Söylediğimde abi seni kandırmışlar burada film yok diyen bile oldu
Çizilme: 2 yıl içinde filmin üzerinde kılcal çizik oluşmadı, Geçen gün gördüm tam ortada yay gibi bir çizik oluşmuş, sadece belirli bir açıdan görünüyor, derin bir çizik. muhtemelen yıkamacının yüzüğü çizdi. Böyle bir durum dışında kolay kolay zarar görmüyor.
Biraz uzun yazdım, bu ısıtma soğutma konularında biraz takıntılıyım
Merak edenlere faydası dokunur umarım.