Benim bizim araçlardaki klimayla ilgili bir sorum olacak.
Şimdi, klima "auto" moddayken sadece dışarıdan hava mı alıyor? Yoksa, gerekirse dışarıdan alıp gerekirse içerideki havayı mı devir daim ediyor climatronic? Bir arkadaş önceki mesajlarda, ben climatronic sistemi kullanmıyorum, gereksiz fazla çalışıyor fan seviyesi, yakıt tüketimini artırıyor diye yazmıştı bu başlık altında.
Malûmi, içerideki havayı devir daim etme tuşuna basınca klima ekranındaki "auto" yazısı kayboluyor. eğer herhangi bir şey seçilmezse, bu durumda yine içerideki havayı devir daim edecek şekilde "auto"da mı çalışıyor climatronic? Eğer cam, fanlar ya da ayak kısmı seçilmezse sadece devir daim tuşuyla çalıştığında nasıl bir mantıkla çalışıyor climatronic? Benim tecrübem o şekilde de gayet güzel soğuttuğu yönünde. Herhalde içerideki havayı alıp "auto" modu devam ediyor o zaman da. Ancak auto tuşunun kaybolması da bu ihtimali azaltıyor.
"Auto" yazısı devir daim tuşuna basınca kayboluyorsa demek ki "auto"dayken klima yeri geldiğinde dışarıdaki havayı yeri geldiğinde içerideki havayı alarak soğutması lazım climatronic. Ancak kafam karıştı.
Umarım demek istediğimi anlatabilmişimdir, biraz karışık oldu. Tecrübelerle bu konuya açıklık getirebilirsek, şu sıcak günlerde klimaları en efektif şekilide kullanabiliriz.