Bu başlık altına test sürüşü yapanlardan hiçbir yorum gelmemiş. Ben birkaç bir şey yazayım test sürüşü yapan biri olarak.
Test ettiğim araç 1.6 TDI DSG Style modeliydi. Aracın dış görünümünden bahsetmeye gerek yok, zaten görsellerini biliyorsunuz. Benim kullandığım araç lav mavisiydi, araçta da çok güzel duruyordu. Ayrıca cam tavanı vardı, güzeldi; ama ben cam tavan istemiyorum o yüzden de çok ilgimi çekmedi.
İç kısmına gelirsek ki, en önemli kısımlar buraları bence. Hacim olarak ben çok beğendim. C sınıfı olmasından dolayı Octavia ile kıyas yaparak konuşacağım. İç hacmi bir Octavia değil, ama baş ve diz mesafesi hiç de fena değil. 1.80 boyum var. Sürüş için ön koltuğu ayarlayıp sürüşü yaptım. Sonra arka koltuğa geçtim. Dizlerim ile ön koltuk arasında 4-5 parmak mesafe vardı ki arkada oturacaklar için gayet makul bir mesafe. Çok uzun boylu değilseniz tavan yüksekliğinden rahatsız olmazsınız kesinlikle. Koltukları çok rahat buldum. Uzun yolda sürücüsünü yoracağını zannetmiyorum. Octavia'da arka koltuktan bagaja erişilebilen bölme Karoq'ta yok maalesef. Beni en çok üzen kısmı buydu. Olsaydı fena olmazdı yani. Ön konsolda Octavia'dan farklı bir şey pek göremedim. Sadece elektronik fren sistemi ve araçta Style donanımdan farklı olarak anahtarsız çalıştırma var. Bunun dışında Octavia ile aynı diyebiliriz.
Bagajı hacmi de güzel. Bir Octavia değil tabii ki ama dört-beş kişilik bir aile için çok ideal bir bagajı var. Tabii bagajda kavun-karpuz taşımayı düşünmüyorsanız. Bagaj derinliği var biraz. Stepne tekerlek ince, bu nedenle bagajı derin sayılır. Araç içi ve bagaj aydınlatmaları beyaz ışık. Sarı ışık kullanmamışlar. Gece görmediğim için ışık yeterliliği konusunda bir şey diyemem.
Üzerinde 17 jant vardı. İnternet sitesinde belirtilen jantlardı ve bence araca da gayet güzel gitmişlerdi.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Birilerine faydası olur mu bilmiyorum. Ben 1.0 TSI DSG Style alacağım büyük ihtimalle ama ancak Aralık ayına. Bu fiyatlarda kalır mı o zamana bilmiyorum. Kalmazsa ikinci eline bakacağız artık.