škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

Fabia 6.5 Bolero Güncelleme

0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı jackalcarlos_18

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Merhaba arkadaşlar;

Sitede araştırdım ama hala ne servisten ne de burdan bir türlü cevap alamadim. Skoda Fabianin Bolero ekran güncellemesi için şasi numarası ile giriş yapiyorum ama güncelleme ancak DVD den oluyor diyor, servisi ariyorum abi biz bilmiyoruz diyorlar. Bu güncellemeyi yapan var mi?, varsa nasil yapti?. Skoda Oneapp uygulamasi yayinlanmiş, smartgate ile ayni ozellikleri sunuyor ama bu sefer wifi şart degil, ayrica kablo ile de baglanip apple carplay ya da android uygulamasi ile de kullanabiliyormuşuz, bu uygulamayi Fabia da kullanan var mi?. Geçen bir arkadaşin yakit ekranindan gördüm dü DriveGreen skorunu yakit tuketimi ekraninda gorebiliyor yani pencere degistirmeden yakit tuketimi ekraninda ufak bir sekilde skorunu da gorebiliyor, bunu nasil yapabiliriz bilen var mi?

Çevrimdışı r.a.i.f.

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
    • http://www.qreatif.net
Alıntı yapılan: jackalcarlos_18;619451
Skoda Oneapp uygulamasi yayinlanmiş, smartgate ile ayni ozellikleri sunuyor ama bu sefer wifi şart degil, ayrica kablo ile de baglanip apple carplay ya da android uygulamasi ile de kullanabiliyormuşuz, bu uygulamayi Fabia da kullanan var mi?.

Üretim tarihlerine göre kullanılan kompenentler değişmekte. O yüzden herkesin fabia'sı aynı değil. Farklı bir özellik gözünüze çarptıysa ilk başta araç üretim haftasını belirlemeye çalışın.

Skoda Oneapp -> Smartlik+  uyumlu üniteler ile çalışıyor 6/2016 üretim sonrası.

Yayınlanan güncellemeler ile mevcut ünitenin, program ile uyumlu hale geleceğini sanmıyorum. Şu ana kadar geriye dönük üniteleri, bir güncelleme ile uyumlu hale getiremediler.

Çevrimdışı kavih

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
skoda update portal üzerinden görünen dvd güncellemesi meselesini ben de çözemedim. 15.000 bakımında sorduğumda bana da bize gelen bir güncelleme yok, denildi.

skoda one app uygulamasından sayenizde haberim oluyor. kabloyla bağladığımda herhangi bir data alamadım. gerçi, bu aralar telefonda biraz sıkıntı var. ondan dolayı da olabilir.

bu arada, benim araç Temmuz 2016 üretimi. Mart'ta satın almıştım ancak arızadan dolayı değiştirilince değişen bu şekilde geldi. Eskisiyle fark olarak Bolero ekranda donanım modeline girince üst versiyon görülüyordu.

Merhaba arkadaşlar;

Geçen bir arkadaşin yakit ekranindan gördüm dü DriveGreen skorunu yakit tuketimi ekraninda gorebiliyor yani pencere degistirmeden yakit tuketimi ekraninda ufak bir sekilde skorunu da gorebiliyor, bunu nasil yapabiliriz bilen var mi?

bu dediğinizi tam anlayamadım. nasıl oluyor bu? telefonda mı yoksa bolero ekranda mı yoksa kadrandaki ekranda mı bu şekilde gördünüz?

bunun olabilmesi için yeni güncelleme olması lazım ki yazılımın güncellenmesiyle olsun. ya da vag'la filan mümkündür belki diyeceğim amma hiç böyle bir şey duymadım.

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: kavih;619456
bu dediğinizi tam anlayamadım. nasıl oluyor bu? telefonda mı yoksa bolero ekranda mı yoksa kadrandaki ekranda mı bu şekilde gördünüz?

bunun olabilmesi için yeni güncelleme olması lazım ki yazılımın güncellenmesiyle olsun. ya da vag'la filan mümkündür belki diyeceğim amma hiç böyle bir şey duymadım.

Valla Yakıt Tüketimi ana konuda [MENTION=13958]SinirliSürücü[/MENTION] arkadaşımızın paylaştığı fotoğrafta gördüm ben de Bolero ekrandaydı. Paylaşım konusunun şuan sanırım 57. veya 58. sayfasında olmalı. Güncelleme yapıp yapmadığını, Vag kodlama ile yapıp yapmadığını işte burdan sormuş olalım bilgilendirsin bizi de aydınlanalım çünkü hoşuma giden bir özellik çünkü

Ben servistekileri biraz daha sıkıştırmaya çalışayım bakalım, ya arkadaşa ben anlamıyorum şahin satmıyorsunuz Vantilatör de satmıyorsunuz artık sattığınız araçlar elektronik sistemlerle donatılmış araçlar satıyorsunuz. Direksiyon, şanzıman, frenler vs herşey elektronik destekli. Multimedya sistemleri konuşmuyorum bile. Şu servislere 1 tane bu işlerden anlayan, forumlarda gezebilecek, ilgili kişilerin sorularını cevaplayabilecek, bu konularda uzman alsanıza ya. Ülkede satıp kurtulma ne kadar yerleşmiş. Satın alana kadar 40 takla atarlar, sattıktan sonra binbir bahane. BMW de alsan Merso da alsan bu böyle. Paranın gücü Türkün umursamazlığı karşısında çaresiz kalıyor.

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Bugun Fabia III Haziran 2016 çikisli aracimda Skoda Oneapp uygulamasini denedim, SmArtgate saçmaligi yuzuden kullanamadigim ne kadar widget varsa hepsine izin veriyor. Yag basinci, 0-100 suresi tutma, g force, break/acc performans, map, sicaklik, yag sicakligi, su sicakligi, turbo basinci, drive efficiency vs gibi bayagi bir ozellik mevcut. Iphone 7 cihazima çek cumhuriyetinden aldigim account ile indirdim uygulamayi. Mirrorlink ile bagladim kablo ile, ekrana verdi goruntuyu ve App simgesini de koydu. Yani Smartgate ile Applecarplay birleşmiş gibi oldu bir nevi çok hosuma gitti. Carplayin Diger tum ozellikleri de aktif bi de bu uygulama geldi yanlarina. Ama Bolero ekranimda sadece servis yaklasan sureleri ve benzin deposu doluluk orani gostergeleri aplikasyonda olmasina ragmen deger gostermediler 0 da kaldilar.

Çevrimdışı Firzen

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Sen diyince ben de indirdim UK account yaratip. Arabaya bagladigimda normal ios uygulamalari geliyor oneapp ile birlikte. Oneapp e bastigimda wifi ya da usb ile baglanin yazisi cikiyor karsima. O kismi nasil hallettin hocam? Telefonunda hala cek cumhrurlyetinden aldigin hesap mi acik? Acaba ondan mi. Ben hazlranda siparis verdim ekimin sonunda aldim arabayi hatta 2017 model dlye geciyor ama bu uygulama niye calismadi anlamadim :/

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: Firzen;619528
Sen diyince ben de indirdim UK account yaratip. Arabaya bagladigimda normal ios uygulamalari geliyor oneapp ile birlikte. Oneapp e bastigimda wifi ya da usb ile baglanin yazisi cikiyor karsima. O kismi nasil hallettin hocam? Telefonunda hala cek cumhrurlyetinden aldigin hesap mi acik? Acaba ondan mi. Ben hazlranda siparis verdim ekimin sonunda aldim arabayi hatta 2017 model dlye geciyor ama bu uygulama niye calismadi anlamadim :/

Telefonun ne hocam?. Ben Çek cumhuriyeti hesabımdan indirdim sonra kendi normal TR hesabıma çevirdim öyle bağlandım sorun olmadı. Apple Car play başta tanımıyor ama Mirrorlink seçiyorsun Bolero menüden oradan bağlanıyor, başka da özel hiçbirşey yapmadım. Skoda OneApp ana konusu bak forumda aratırsan ordan da daha detaylı öğrenebilirsin ama sanıyorumki bağlanamayan arkadaşların çoğu telefon sebebiyle sorun yaşıyor yoksa benim araç Haziran 2017 çıkışlı ve Bolero ekrana hiç update vs yapmadım bugüne kadar. Cihazım Iphone 7, ios 10.3.2

Çevrimdışı Baysun

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Merhaba arkadaşlar;

Sitede araştırdım ama hala ne servisten ne de burdan bir türlü cevap alamadim. Skoda Fabianin Bolero ekran güncellemesi için şasi numarası ile giriş yapiyorum ama güncelleme ancak DVD den oluyor diyor, servisi ariyorum abi biz bilmiyoruz diyorlar. Bu güncellemeyi yapan var mi?, varsa nasil yapti?. Skoda Oneapp uygulamasi yayinlanmiş, smartgate ile ayni ozellikleri sunuyor ama bu sefer wifi şart degil, ayrica kablo ile de baglanip apple carplay ya da android uygulamasi ile de kullanabiliyormuşuz, bu uygulamayi Fabia da kullanan var mi?. Geçen bir arkadaşin yakit ekranindan gördüm dü DriveGreen skorunu yakit tuketimi ekraninda gorebiliyor yani pencere degistirmeden yakit tuketimi ekraninda ufak bir sekilde skorunu da gorebiliyor, bunu nasil yapabiliriz bilen var mi?
Selam ben oneapp kullanıyorum fakat bunun bolero guncellemesi işe bir alakası oldugunu düşünmüyorum. Aracım 2016 model. Sanırım Nisan cıkmış lı. Bolero guncellemesi ne gelince sitede sadece radio gorselleri için gıncelleme var. Bu ay ( eger bir geliştirme olacaksa) bir gıncelleme olacağı yazıyor. Oneapp e gelince beni oyle çok büyüledi. Frene gaza % kaç bastığını direksiyonu saga sola % kaç çevirdiğini kullandığın tork gücünü falan gosteriyor. Diger ozelliklere harita vb gibi zaten ihtiyac duymuyorum çünkü onları mirrorlink işe telefon umu full ekrana yansıtıp kullanıyorum

E6633 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı Halilpdr

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: Baysun;619579
Selam ben oneapp kullanıyorum fakat bunun bolero guncellemesi işe bir alakası oldugunu düşünmüyorum. Aracım 2016 model. Sanırım Nisan cıkmış lı. Bolero guncellemesi ne gelince sitede sadece radio gorselleri için gıncelleme var. Bu ay ( eger bir geliştirme olacaksa) bir gıncelleme olacağı yazıyor. Oneapp e gelince beni oyle çok büyüledi. Frene gaza % kaç bastığını direksiyonu saga sola % kaç çevirdiğini kullandığın tork gücünü falan gosteriyor. Diger ozelliklere harita vb gibi zaten ihtiyac duymuyorum çünkü onları mirrorlink işe telefon umu full ekrana yansıtıp kullanıyorum

Mirorlink ile telefonu ful ekrana nasil yansitoyorsunuz? Cihazinizin markasi nedir herhangi bir prog kullaniyor musunuz ?

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı Baysun

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: Halilpdr;619587
Mirorlink ile telefonu ful ekrana nasil yansitoyorsunuz? Cihazinizin markasi nedir herhangi bir prog kullaniyor musunuz ?

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Full yansıtan telefon sony xperia z5 modeli, sadece hareket halinde kapanma için aktivasyon yaptım o kadar sony xperia z5 ekranı oldugu gibi yansıtıyor [MENTION=14361]Halilpdr[/MENTION]

Çevrimdışı kavih

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
ben hâlen tam anlayamadım. oneapp'i kullanabilmek için mirrorlink bağlantısı yapmak mı gerekiyor? bu veriler ekranda nereye yansıyor? pencere olarak mı açılıyor?

sanki, mirrorlink bağlantısı kurunca ekranı birebir yansıtınca telefon ekranında görülen veriler bolero'da da görünüyormuş gibi anladım. ancak karıştı.

tam net olarak bilen birisi izah edebilirse memnun olurum.

Çevrimdışı tugkancelebi

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: Baysun;619579

İphone da bu one app var mı aradım ama tam olarak birşey bulamadım ?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Alıntı yapılan: Baysun;619590
Full yansıtan telefon sony xperia z5 modeli, sadece hareket halinde kapanma için aktivasyon yaptım o kadar sony xperia z5 ekranı oldugu gibi yansıtıyor [MENTION=14361]Halilpdr[/MENTION]

Full kapanma olayını aktivasyon derken forumda birisi bir kit takıp halletmişti onun gibi mi Yoksa vag kodlama ile mi
Birde iphone da hangi uygulamaları ekrana yansıtıyorsunuz ? Bende sadece extradan spotify var başka hiç birşey Yok

Çevrimdışı Firzen

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: kavih;619642
ben hâlen tam anlayamadım. oneapp'i kullanabilmek için mirrorlink bağlantısı yapmak mı gerekiyor? bu veriler ekranda nereye yansıyor? pencere olarak mı açılıyor?

sanki, mirrorlink bağlantısı kurunca ekranı birebir yansıtınca telefon ekranında görülen veriler bolero'da da görünüyormuş gibi anladım. ancak karıştı.

tam net olarak bilen birisi izah edebilirse memnun olurum.

Anladığım kadarıyla bu uygulama, arabanda var olan ama sana göstermediği (tork, fren kuvveti vs.) bilgileri çekip hem telefonuna hem de bolero ekranına yansıtmayı sağlıyor, bu bilgileri kayıt altına alıyor. Ve evet mirrorlink bağlantısı yapması lazım. Bunun için de mirrorlink destekleyen telefonun olması lazım. Android tarafını bilmiyorum. Apple için Carplay ile bağlanıyorsun, ikon diğer apple uygulamarı ile birlikte ekranda beliriyor. Normalde tıklayınca uygulamayı açması lazım ama bende uygulamaya tıklayınca wifi ya da usb ile bağlantı kurun diyor. Salak alet, bağlantı kurmuşuz ki carplaydeki uygulamalar ekrana gelmiş. Daha ne hala bağlantı kurun diyorsun!

Aracın üretim haftasıyla ilgili bi durum olabilir diyeceğim ama bildiğin 2017 model gösteriyor. Sanırım 2016 nın son aylarında üretildiği için.

Neyse bi saçmalık var bakalım umarım yakında zamanda çözülür.

Alıntı yapılan: tugkancelebi;619663
Full kapanma olayını aktivasyon derken forumda birisi bir kit takıp halletmişti onun gibi mi Yoksa vag kodlama ile mi
Birde iphone da hangi uygulamaları ekrana yansıtıyorsunuz ? Bende sadece extradan spotify var başka hiç birşey Yok

Aynen. Carplay destekleyen uygulamalar belirir ekranda. Onlar da sayılı. Spotify, bir kaç reader uygulaması var appstore'da yüklersen onlar da gelir ama gereksiz. Bir de bu oneapp'i indirirsen yabancı ülkelerin appstore'undan o geliyor.

Çevrimdışı tugkancelebi

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: Firzen;619668
Aynen. Carplay destekleyen uygulamalar belirir ekranda. Onlar da sayılı. Spotify, bir kaç reader uygulaması var appstore'da yüklersen onlar da gelir ama gereksiz. Bir de bu oneapp'i indirirsen yabancı ülkelerin appstore'undan o geliyor.

Çalıştırma mevzusu ne birisi çalıştırmış birisi smart gate olmadığı için çalışmadı demiş
İndirme olayını yapan birisi nasıl yapacağız yazarsa bende ona göre indirmek istiyorum çünkü diğer uygulamadı indirdim onda da gaz fren durumu var ama çalışmadı

Hiç birisini kullanamadım

Çevrimdışı Firzen

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
[MENTION=14492]tugkancelebi[/MENTION]

O uygulamalar smartgate denen küçük bir aparat istiyor. Ücretli ve montaj gerektiren bir parça. Fakat Oneapp smartgate'e ihtiyaç duymuyor. Güya smartlink olması yeterli. Yani bolero ekranın varsa olur diyor.

Başka ülkeden apple hesabı alma olayı biraz uzun ama Google dan tek tek yapman gerek adımları bulabilirsin. Takıldığın yerde yardımcı olmaya çalışırım.