Bence 2016 nın son ayları ve 2017 model üretim fabialarda böyle bişey oluyor. Yetki ya da izin meselesi olabilir.
Buraya da yazayım;
2016 son ayları ve 2017 model üretimlerde Smartlink+ mevcut zaten.
"With the SmartLink+ system (ŠKODA Connectivity bundle supporting MirrorLink®, Apple CarPlay and Android Auto"
Yani diyor ki Artık smartlink dediğimiz olayın içinde Mirrorlink, Apple Carplay ve Android Auto var.
Skoda İngiltere sitesinde sıkça sorulan sorularda şöyle bir şey var;
Are iPhones compatible with MirrorLink?
Unfortunately not, iPhones are only compatible with SmartLink. SmartLink includes within it MirrorLink, Apple CarPlay (compatible with iPhones 5, 5c, 5s, 6 and 6 Plus) and Android Auto.
Burda da diyor ki iPhone'lar zaten mirrorlink tabirini kullanmıyor. iphone da sadece apple car play var. Android cihazlar için iki seçenek kullanabilirsiniz onlar da android auto veya mirrorlink.
Ben iphone kullanıyorum. Yukarıda yazılanların dediği gibi sadece apple carplay opsiyonu çıkıyor bağlayınca. Geçen arkadaşın android telefonunu bağladım ve iki seçeneği de sundu bana (android auto ve mirrorlink) ikisi de çalıştı. Oneapp uygulması yoktu android telefonda onu deneyemedim maalesef.
"OneApp and the SmartLink interface are fully compatible in ŠKODA Fabia made after calendar week 22/2016."
Skoda internet sayfasında yazdığı üzere Smarlink ve Oneapp 2016 22.haftadan sonra üretilen fabialarda kullanılabilir. Fakat "usb ya da wifi ile bağlanın" uyarı alıyoruz apple carplay açıkken bile. Bunu çözemedim. Tr ile ilgili izin yetki problemi olabilir muhtemelen kablo ile bağlanırken.