Aracım fabia 1 2004 model , 9 saatlık uzun yolda giderken 8 saat boyunca klima açık olarak yolculuğa devam ettim.Daha sonra aracın akü şarj göstergesi çıktı. otomatik vites aracımın gazına yüklenmeme rağmen araç hareket etmedi ve yarı yolda durdu.Tekrar çalıştırıp gittikten sonra belli aralıklara bir kaç defa daha aynı hatayı verdi.Son olarakta ayağım gaz pedalında sabit olmasına rağmen ,devir kendiliğinden düşüp artmaya devam ederken tekrar akü şarj göstergesi hata verdi. Ben de hemen sanayiye götürdüm.Akü de bir sorun olmadığını fakat klimayı açtığında voltaj değeriinin 11,60 kadar düştüğünü ölçtü.normalde klimasız 14.30 ve 14.60 volt olarak ölçtü.Klimayı kullanmadan yola devam etmemi istedi.Belki konjektör arızalı olabilir dedi. fakat işi yoğun olduğu için sökemeyeceğini söyledi.Ben de yoluma devam ederek klimayı açmadan sorunsuz bir şekilde yoluma devam ettim.Dün de oto elektirkçiye götürdüm.Aküyü ölçtü klima ,farlar herşeyi açtı biraz 5 km yol gidip gelmemi istemesine rağmen araç bu seferde hata vermedi. Sizce ne yapmalıyım?
yardım ederseniz sevinirim.