LG, HTC, Sony gibi markaların mirrorlink uyumlu ekran yansıtıcı programları var. Bu sayede telefon ekranı, araç ekranına direkt olarak yansıtılabiliyor. Ancak Samsung ve Apple için böyle bir uygulama mevcut değil.
Telefonum Samsung Note 5. Zamanında bu işi çok denedim. Başarılı olduğum tek sefer var.
Sync navigasyon ile bir iki küçük program kurup mirrorlink ile araç ekranında başlattım. Geri tuşuna basınca telefon ekranının anlık bir şekilde göründüğünü fark ettim. Birkaç kere basınca ekran bembeyaz kaldı. İşlemi baştan alıp tekrar programı başlattım ve geri tuşuna tekrar bastım birkaç kez. Telefon ekranı kusursuz bir uyumla araç ekranına yansıdı. Youtube, Facebook, galeri, internette gezinme falan her şey yapılıyordu. Hatta hareket halinde film bile izledim internetten (ses araç hoparlöründen çıkıyordu)
Ama bu durum yalnızca küçük bir bug yüzünden oldu sanırım. Çünkü bir daha aynı şeyi hiç yapamadım.
Kısacası Samsung(birkaç modeli hariç), mirrorlink konusunda tam bir fiyasko. O yüzden çok da zorlamanın alemi yok.