selamlar,
emisyon güncellemesinin yapılması konusunda neredeyse her hafta servisten arıyorlar bende yaptırmayacağımı söylüyorum.
en son geçtiğimiz Cumartesi günü Doğuş Oto'dan aradılar sanırım görüştüğüm kişi servis danışmanıydı.
telefonda uzun bir konuşma yaptık, forumlarda yazılan kullanıcı tecrübelerini söyledim kendilerine.
Danışman arkadaş biraz konuya hakimdi sanki, emisyon skandalı sonrası yanıltıcı olarak üretilen araçlarda yapılan güncelleme sonrası araçlarda çekiş düşüklüğü, fazla yakıt tüketimi ve DSG'li araçlarda DSG'nin kararsız kalması gibi sonuçların ortaya çıktığını ve bununla ilgili şuan maalesef bir şey yapamadıklarını söyledi.
bu güncellemeyi yaptırmamanın ne gibi bir karşılığı olacak bize diye sorduğumda, bu güncellemenin yapılmasının aslında bakanlık tarafından talep edildiğini, yapılmaması durumda herhangi bir sorun olmayacağını söyledi. Garanti yada servis bakımları konusunda sorun teşkil etmeyeceğini söyledi.
Siz olsanız bu güncellemeyi yaptırırmıydınız diye sorduğumda; sanırım bulunduğu yerden dolayı net bir cevap veremdi ama yaptırmazdım demeye getirmeye çalıştı en azından ben öyle yorumladım
Güncelleme yapılıp sorun yaşayan müşterileri için bir araştırma içine girmişler, eski haline getiremesek bile en azından hataları ortadan kaldırmanın yolları aranıyor dedi.
Ben yaptırmadım, yaptırmayı da düşünmüyorum son görüşmeme istinaden yaptırmama kararım daha da kuvvetlendi. Garantim bitti DSG kullanıyorum risk altında sayılırım özellikle iyi niyet garantisi konusunda. bakalım neler olacak...