Fabiayi yedek depo dahil fullemistim. Yaklaşık 1000 km yol yaptım tekrar yakıt almak için.
Beyler en merak ettiğiniz konuya geliyorum. Yunanistanda istasyonlarda 95 ve 100 oktan benzin var. 95 oktan benzin fiyati yaklaşık 1.5 eur. Yani turkiyeden pahalı. Bu sebeple depoyu Türkiye de fullemekle iyi etmişim. Anti parantez makedonya da benzinin litresi 60 dinar yani 1 eur.
Yunanistanda araba fiyatlarına gelince televizyon da 4x4 jeep renegade reklami vardi, fiyati 19.900 eur fan başlıyordu.
Makedonya'da opel mokka x 20.990 eur, hyundai i 20 ise sanirim 10.400 eur başlangıç fiyati. Yarin daha detayli bilgi veririm.
Yunanistanda krizin etkilerini farkli şekillerde goruyoruz.
Daha gümrükten girerken bile Türk gümrüğü ve yunan gümrüğü arasında bariz fark var. Bizim gümrük daha duzenli ve bakimli. Kontroller daha yoğun. Yunan tarafinda gümrük çok bakımsız.
Kamu araçları son derece eski. Zaten euronews kanalında Atina ambulans sürücüleri sendikasi başkanının roportajini izlemiştim. Ambulanslarin 1/3'ü arızalı oldugundan çalışmıyormuş. Şimdi yerinde görünce o gün izlediklerim pekte abartı gelmiyor.
Belki insanlarin tüketim alışkanlığıyla da ilgilidir, ama yollarda cok lux araç görmedim.
Otobanlarda hgs yada europass benzeri sistem yok. Hala eski tip nakit gişeler var.
atm lerden gunluk 60 eur cekilebiliyormuş.
gunlerdir arac kullandım ama bizdeki gibi devasa sanayi tesislerine rastlamadim. hatta tek tük fabrika gordum.
carrefour sanirim yunanistandan çıkmış. tüm marketlerinde kepenkler inmişti. bunun dışında cok fazla kapanmış is yeri gözümüze carpti. gittigimiz yerlerde binalar genelde eski. cok fazla yeni bina ve konut goremedim.
Bizlerle benzer çok yönleri var. Hatta bizde sokak arasında domates, patates satip arabadan megafonla bağıran tiplerden bile sıkça gördük. [emoji2]
insanlar cok durustler. turizmi hakkıyla yapıyorlar. bu anlamda taktir ettim kendilerini.
KAVALA:
Tarihten bildiğimiz Kavalali Mehmet Ali Paşa'nın dogdugu yer. Zaten başka bir hikayesi de yok.
Thasos tan sonra burada 1 gün kalmak icin rezervasyon yaptırmıştim. Ama hic gerek yokmuş. Mehmet ali pasanin tarihi evi ve ev civarindaki Osmanli'dan kalma imaret, bir de aynı mahallede el yapımı kavala kurabiyesi yapan bir yerden kurabiye almakla kavalayi tamamladık.
LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi