merhaba,
özellikle dsg'li bir araç alacağınız için en mantıklısı sıfır km almak. çünkü herkes dsg'nin hassasiyetleri konusunda bilgili değil ve şanzımanı yorulmuş bir araç ilerde size sorun çıkarabilirdi.
sonralıkla söylemem gerekirse fabia iyi bir tercih. ben de 1.2 tsi dsg style modelini kullanıyorum. sizin gibi çok araştırarak aldım.
yeni ibiza'yla karşılaştırmak gerekirse, o aracın iç hacmi ve bagajı daha büyük ancak ülkemize multimedya ekranı bile opsiyon olarak gelmiş. 75 bin liralık araca 5" dokunmatik ekran koymuşlar. bizim araçlardaki ekranın boyutu 6.5".
neyse lafı fazla uzatmadan size bizim araçların eksiklerinden bahsedeyim:
- malzeme kalitesi düşük olduğu için trim sesleri gelebiliyor.
- boya kalitesi düşük olduğu için çabuk çizilip yıpranabiliyor.
- süspansiyonları biraz sert olduğundan dolayı engebeli yollarda konfor biraz düşük
- ısı yalıtımı pek iyi değil
bunları forumdaki arkadaşlarla nasıl çözdük
:
+ silikon sprey alıp bağlantı noktalarına uygulayınca trim seslerinden kurtulduk.
+ boya koruma yaptırdık (ben yaptırmadım henüz
)
+ kapı fitilleri uygulayarak en azından yoldan gelen sesi oldukça azalttık. bu konuda ilk aldığınızda aracın üzerindeki lastikte çok önemli. dikkat edin "nexen" marka lastiklerden uzak durun.
+ cam filmi ile durum çözüldü.
bir de aklınıza takılmasın bu sorunları seat, peugeot, renault, toyota gibi markaların emsal modellerinde de yaşıyorsunuz. sebebi de aracın içine bu kadar donanım koyabilmek için malzeme kalitesini biraz kısmış olmaları.
başka bir sorunuz olursa sorabilirsiniz.