Merhabalar, 1.6 tdi superb prestige sahibiyiz. Perşembe günü Kodiaq test sürüşüne çıktık Cuma günü aracı teslim aldık. Giderken amacımız ekime doğru geleceği söylenen 2.0 tdi 4x4 Kodiaq almaktı. Ancak aradaki 100 bin civarındaki fiyat farkından dolayı 1.4 tsi 4x4 prestige almaya karar verdik.
Araç makam aracı olarak kullanılacağı için açıkcası bizim için ilk önemli olan şey arka koltuğun genişliği oldu. Arka koltuk Superb den çok farklı değil açıkcası genişliği yeterli seviyede. Tavan yüksekliği de cam tavanla birlikte güzel ferahlık sağlıyo bence. Zaten genel olarak iç tasarımda diğer skodalarla aynı özelliklere sahip olduğu için bize yeterli geldi. Sadece arka koltuk ısıtmalarının olduğu yerde Superb de olan derece saat yazan ekran ve arka cam perdeleri bu araçta yok bana garip geldi doğrusu.
Sürüş özelliklerine gelirsek; Araç 4x4 olduğu için 6 vites buda sanırım biraz daha fazla yakıt tüketimine neden oluyormuş. Gaza yüklenildiğinde 1-2 saniye sonra hızlanıyor gibi geldi bana motor açılınca düzelir mi yoksa alışmalı mıyız bilmiyorum. Onun dışında yüksek süratlere çabuk ulaştığını söyleyebilirim. Yol tutuşu bana yüksekliğine rağmen başarılı geldi. Tabi burada Superb'in bile yol tutuşunun güven vermediğine dair yorumlar okumuştum ama mantıksız gelmişti (bence kesinlikle çok başarılı)Tsi zaten artık herkesin bildiği gibi sessiz bir motor, rüzgar sesi bence abartıldığı kadar rahatsız edici düzeyde değil.
Kısacası 2 aracı kıyaslarsak ben 2 aracında prestige paket sahibi biri olarak şunu diyebilirimki bu araçlar arasında kesinlikle çok çok ciddi farklar yok ikiside başarılı, konforlu araçlar. Yüksek 4x4 bir araç isteniyorsa Kodiaq , Daha uzun daha geniş bagaj isteniyor ise Superb tercih edilebilir. Eğer düşünceniz tek araç sahibi olup Superb'den Kodiaq'a geçiş ise bence çok mantıklı değil. Tabi yazdıklarım tamamen şahsi fikirlerim henüz araç bizim için çok yeni belki daha uzun süredir sahip olanlar daha farklı yorumlar yapabilir.