škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

Şoför kapısından gelen sinir bozucu sesler

0 Üye ve 7 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı clutter

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
42 yaşındayım. Bugüne kadar 22 farklı aracım oldu. Her türlü araca bindim. En son aracım Freemont'tu. Haziran 2017 itibariyle 1.4 tsi 125 bg active aracı sıfır olarak satın alıp marjinal bir değişimle ilk Skoda deneyimime başladım. Araçtan genel olarak oldukça memnunum. Ancak şoför kapısından gelen tıkırtı sesleri iyice sinirimi bozmaya başladı. Servise her götürdüğümde kapı ayarı yapıp, silikon sprey sıkıyorlar. Birkaç gün sonra ses tekrar başlıyor. Servis yapacakları bir şey olmadığını, bunun kronik bir problem olmadığını, kapılar zırhlı ve ağır olduğundan böyle seslerin olabileceğini söylüyor. Ben daha önce hiçbir aracımda bu tarz sesler duymadım. En son olarak kapının sökülüp bakılacağını söylediler ancak bu yola da ben sıcak bakmıyorum. Ön camlarda film var. Ancak camı komple açınca da ses yine geliyor. Konu hakkında fikri olan var mı?

Çevrimdışı dawn

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Aynı dert bende de var. Geçen hafta kapı ayarı yapıp silikon sprey sıktılar dediğiniz gibi. Şimdilik bir sıkıntı yok, yeni gibi hissetiriyor ama yine de yakın zamanda tekrarlayacakmış gibi hissettiriyor. Ben sesin kilitten değil cam mekanizmasından geldiğini düşünüyorum çünkü ses sadece cam tamamen kapalı iken geliyordu, 1 mm bile açık olsa ses kesiliyordu. Cam tam kapalıyken bir parçada boşluk oluşup kapı titrediğinde bir yerlere çarıpıyor gibi. Kapı ayarı yapılınca muhtemelen kapının sallanması kesildiği için söz konusu parça da tıkırtı yapacak kadar sallanmıyor olabilir. Belki de kapı içinde gerçekten tasarım hatası var ve kapı ayarı bozulmadıkça ortaya çıkmıyordur.

Bir de B sütunundan geldiğini tahmin ettiğim bir "cızırtı" var; asfalt kalitesine göre ses bazen geliyor, bazen gelmiyor. Fitillerden geldiğini düşünerek her yere silikon sprey sıktım ama fayda etmedi. Kemer bağlantı noktasından şüpheleniyorum bu yüzden.

Çevrimdışı eren1977

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Araç içi seslere çok dikkat ederim; stabilize yolda ses yaptığı için (elinizle bastırınca çıtırtı sesini duyabilirsiniz) gösterge çerçevesine ve orta kol dayamaya yalıtım yaparak sesleri giderdim. Kapılardan ise herhangi bir tıkırtı sesi gelmiyor. Benim dikkatimi çeken asıl husus  ise yüksek kasis ve tümseklerden durmadan geçince ön süspansiyondan ses geliyor. Ön amortisörlerin fazla yumuşak olmasından dolayı amortisör sona kadar dayanıp vuruyor sanırım. Bir de bu yumuşaklığa rağmen daha sessiz çalışmasını bekliyorsunuz ama maalesef sesli çalışıyor.

Çevrimdışı Sultan.Baybars

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Bende aynı sorundan muzdaribim ama alıştım artık ciddiye almıyorum o sesleri

Çevrimdışı SAHLVCV

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: clutter;621997
En son aracım Freemont'tu.

Bu araçla ilgili deneyimleriniz nasıldı?

Çevrimdışı Rache

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: dawn;622003
Aynı dert bende de var. Geçen hafta kapı ayarı yapıp silikon sprey sıktılar dediğiniz gibi. Şimdilik bir sıkıntı yok, yeni gibi hissetiriyor ama yine de yakın zamanda tekrarlayacakmış gibi hissettiriyor. Ben sesin kilitten değil cam mekanizmasından geldiğini düşünüyorum çünkü ses sadece cam tamamen kapalı iken geliyordu, 1 mm bile açık olsa ses kesiliyordu. Cam tam kapalıyken bir parçada boşluk oluşup kapı titrediğinde bir yerlere çarıpıyor gibi. Kapı ayarı yapılınca muhtemelen kapının sallanması kesildiği için söz konusu parça da tıkırtı yapacak kadar sallanmıyor olabilir. Belki de kapı içinde gerçekten tasarım hatası var ve kapı ayarı bozulmadıkça ortaya çıkmıyordur.

Bir de B sütunundan geldiğini tahmin ettiğim bir "cızırtı" var; asfalt kalitesine göre ses bazen geliyor, bazen gelmiyor. Fitillerden geldiğini düşünerek her yere silikon sprey sıktım ama fayda etmedi. Kemer bağlantı noktasından şüpheleniyorum bu yüzden.

Aynı durumu bende yasıyorum servise kac sefer götürdüm camlar kapalı iken içeri bütün kapılardan gıcırtı sesi geliyor son derece rahatsız ediyor. Ama camları biraz olsun indirince o gıcırtı sesi gidiyor. Servise bunu açıkladım silikon sıktılar kapıyı biraz daha içe aldılr sorun çözüldü dediler ertesi günü bir bKtım aynı sesler. Delirmemek elde değil. Benim fikrim bu ses camlardan kaynaklı. Bu cam filminden kynaklımı yoksa camın kalitesizliginden mi cama tapışan fitillermi sıkıntılı anlamadım servis bunu çözemiyorsa zaten başlı basına sorundur bu. Servis o kapı ve cam fitillerini değiştirse denese faydası olabilir garantiden değiştirilebilir

Çevrimdışı bluevelvet

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Benim araç rapid, camlar kapalı iken cam ile cam fitillerinin birbirine sürtmesi nedeniyle çıtırtı sesi geliyor. Bu yaz aylarında sıcak havalarda sürekli oluyor, kış aylarında ise tamamen kesiliyor. Ben servise götürmeye bıktım bu yüzden. Servis silikon sprey sıkıp tamam diyor bir fark yok. Sizde de aynı sorun olabilir. 15 20 yaşında renoda yaşamadığını bir sorun.

Çevrimdışı Mecheng89

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
" https://www.youtube.com/watch?v=RwJIo3iwoGQ " Arabacı adamların yaptığı gibi kapının içi sökülüp kontrol edilmesi lazım.

Çevrimdışı dawn

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Servisten döndükten 1 hafta sonra sesler yine çoğalmaya başladı; sanırım tüm kapılara yayılıyor git gide. Eğer buna bir çözüm bulunamazsa araçtan soğuma nedenim olacak.

Çevrimdışı Cagri33

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Allahallah valla sizdeki şanssızlık mı anlamadım kronik sorun olduğunu düşünmüyorum çünkü hiçbir ses duymuyorum ben.Nasıl bir ses geliyor çıtırtı şeklinde mi yoksa uğultulu bir ses mi ?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Çevrimdışı clutter

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Maalesef benim müthiş bir ses takıntım var. Bana çok rahatsızlık veriyor bu sesler alışabilecek gibi değilim. Servisin "bu araba böyle" deyip çözüm üretememesi de gerçekten üzücü.

Çevrimdışı Cagri33

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: clutter;622233
Maalesef benim müthiş bir ses takıntım var. Bana çok rahatsızlık veriyor bu sesler alışabilecek gibi değilim. Servisin "bu araba böyle" deyip çözüm üretememesi de gerçekten üzücü.

Hocam ya kendiniz yalıtım yapacaksınız ya da ben bilmiyorum yani çok rahatsız olunacak bi ses deniyor ama ben son kasa c segmentlere bile binince Superb çok sessiz geliyor bana hatta şöyle söyleyeyim Superbin sessizliğş yüzünden ses takıntım başlyacak diye korkuyorum hangi araca binersem marka yaş farketmeksizin araçların bir yerlerinden sesler duyuyorum.Yani Türkiyede ses gelmeyen araç mı var ? Tanışımızda 2011 a6 var tertemiz araç onda bile yaşından dolayı Superbten fazla ses var bence fazla takılmayın derim ya da o ses bizim aracımızdan gelmediği için sizi anlayamıyorum :)

Çevrimdışı clutter

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: Cagri33;622234
Hocam ya kendiniz yalıtım yapacaksınız ya da ben bilmiyorum yani çok rahatsız olunacak bi ses deniyor ama ben son kasa c segmentlere bile binince Superb çok sessiz geliyor bana hatta şöyle söyleyeyim Superbin sessizliğş yüzünden ses takıntım başlyacak diye korkuyorum hangi araca binersem marka yaş farketmeksizin araçların bir yerlerinden sesler duyuyorum.Yani Türkiyede ses gelmeyen araç mı var ? Tanışımızda 2011 a6 var tertemiz araç onda bile yaşından dolayı Superbten fazla ses var bence fazla takılmayın derim ya da o ses bizim aracımızdan gelmediği için sizi anlayamıyorum :)

Araç genel alamda sessiz bir araç ancak kapıda problem var. Engebeli yolda sürekli bir gıcırdama mevcut. Bu da sinir bozucu. Dedim ya bugüne kadar 22 değişik aracım oldu. Sağından, solundan, motorundan, koltuğundan ses gelen bir ton araca bindim ama kapısı gıcırdayana hiç binmemiştim.

Çevrimdışı Cagri33

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: clutter;622238
Araç genel alamda sessiz bir araç ancak kapıda problem var. Engebeli yolda sürekli bir gıcırdama mevcut. Bu da sinir bozucu. Dedim ya bugüne kadar 22 değişik aracım oldu. Sağından, solundan, motorundan, koltuğundan ses gelen bir ton araca bindim ama kapısı gıcırdayana hiç binmemiştim.

Hocam bu işler kısmet mi bilemiyorum ancak bizim aracımızla da stabilize yola fazla girdik gerçekten hiç almadım.Ancak gıcırtı sesi duyoyorsanız kesinlikle parmağınızla kapılardaki aliminyum çıtaya biraz baskı uygulayın eğer bunu yapınca gıcırtı geliyorsa yüksel ihtimal oradandır.Denemenizi tavsiye ederim.Çünkü ben alacağımız bayide başka bir Superbe aynısını yaptığımda  bildiğiniz kapı gibi gıcırdadı.Fakat bu araca da özgü değil koltukta hareket edince bayideki Passat araçta kolçağın olduğu alan gıcırdıyordu.Talismanda koltuk vs vs her aracın kusurlu bi yanı var :)

Çevrimdışı dawn

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Bu ses (tıkırtı) kapının içinden geliyor gibi. Belki de kullandığımız kötü asfaltlı yollarda içerde bir parça kırılmış, yamulmuş vs. durumdadır ve bu nedenle de herkesin başına gelmiyor olabilir. Bu ses başladığında araç yaklaşık 1 yaşındaydı ve ilk olarak sanırım Zonguldak sınırları içinde Devrek-Çaycuma yolundaki kötü asfalatta 100km üstü giderken sesi duymaya başladık. (Stabilize yol değil bildiğiniz şehirlerarası yolun asfalt kalitesi çok kötü ve yer yer patates tarlası gibi; sarsılmamak için 60-70 ile gitmek gerekiyor.) Şu anda ise İstanbul içindeki ara sokaklarda bile 20-30 ile giderken yoldaki yamalar dahi tıkırtılara neden oluyor. Bir de şunu fark ettim; her sarsıntıda değil yalnızca aracın esnediği sarsıntılarda kendini belli ediyor. Bayram sonrası tekrar servise gitmeyi düşünüyorum ama çözebileceklermiş gibi gelmiyor.